Verbászi hírek

Szenttamas.rs

 

Újabb problémát sikerült megoldani

Egy hónnappal ezelőtt a Verbászi Ökológiai Mozgalom a Bezdán melletti Baracska víkendtelep polgárainak kérésére hivatalos feljelentést tett a zombori kommunális felügyelőségnél a Felső-Duna mente részén lévő természetvédelmi övezet kellős közepén található szemét miatt. A csárdáiról, ételkülönlegességeiről és természeti szépségéről híres víkendtelepet folyamatosan nagyszámú turista látogatja, az itt található szemét pedig elrettentő látványt nyújtott. Szervezetünk a feljelentést követően konkrét megoldással is próbálkozott, azaz a már meglévő szeméttároló mellé egy újabb konténer biztosítását tűztük ki célul.

Kérésünkre az óbecsei Sojaprotein vállalat igazgatója, Marko Abramović reagált, aki egy 1100 literes konténert ajándékozott a víkendtelepnek. Közben a zombori Čistoća kommunális közvállalat − valószínűleg a kommunális felügyelőség felszólítására – elszállította a szóban forgó szemetet, és rendbeszedte a környéket. Azt követően egy újabb konténerrel együtt kihelyezték a Sojaprotein ajándékát.

Az adományozott szeméttároló a helyi Baracskám (Moja Baračka) természetvédő egyesületet arra kötelezi, hogy a jövőben gondoskodjon a hulladék megfelelő elhelyezéséről a településen, olvasható többek között a Verbászi Ökológiai Mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. .

szenttamas.rs