Hírek

Szenttamás.rs

 

A Verbászi Általános Kórház első idei babái

Szenttamási kisfiú az első verbászi újszülött, és a Viktor nevet kapta.

Hamarosan egy fát is elneveznek róla.

 

2020. január 1-jén 11 óra 49 perckor született meg az első idei újszülött a Verbászi Általános Kórházban. A szenttamási Berta Adriján és Biljana babája a Viktor nevet kapta, 4400 gramm súlyú és 52 cm hosszú. Viktor a család második gyermeke, és az első olyan baba, akiről a tartományi ombudsman, a helyi önkormányzat szervezetei és a Verbászi Általános Kórház kezdeményezése alapján a kórház területén belül egy hamarosan elültetésre kerülő facsemetét neveznek el.

Ugyancsak január 1-jén 13 óra 46 perckor született Milena, a verbászi Zorica és Ratko Kovač kislánya. A baba 3600 grammal és 50 centiméterrel született, szülei és 16 éves bátyja már nagyon régóta várták.

A harmadik újszülött, Helena is január 1-jén érkezett, 15 óra 06 perckor. A verbászi Jasmina Sanković és Mihajlo Ilčešin kislánya is 3600 gramm súlyú, és 50 cm hosszú. Jasmina egyébként egészségügyi nővér, és a kórházban ezekben a napokban fejezte be a gyakornoki képzést. Most férjével együtt örülnek a legszebb újévi ajándéknak, olvasható a Verbászi Általános Kórház szerkesztőségünknek küldött átiratában.

 

szenttamas.rs