Verbászi hírek

Szenttamas.rs

 

Verbász: Humanitárius (is) volt a gyermekhét

 

Az idei gyermekhét mottójával, Kétszeres a boldogság, ha megosztjuk azt! elnevezéssel humanitárius rendezvényt tartottak pénteken Verbász központjában. A Nikola Pašić téren a város négy általános és két középiskolájának diákjai, továbbá a Boško Buha Iskoláskor Előtti Intézmény óvodásai hét elárusítóhelyen árulták a saját kezűleg készített termékeket. A különböző díszektől a süteményekig szinte mindent meg lehetett vásárolni, a bevételt pedig humanitárius célokra, egészen pontosan a sérült gyermekeket felkaroló egyesületeknek adományozták.

Az óvodásokhoz a község területén működő sportegyesületek fiatal sportolói is csatlakoztak: a kézilabdázók, ökölvívók és kosarazók így népszerűsítették kedvenc sportágukat, és egyúttal felhívták a fiatalok figyelmét, hogy csatlakozzanak az aktív sportolókhoz.

Marija Milinić polgármester-segéd elmondta, mindenki a maga módján igyekezett hozzájárulni a téren szervezett rendezvény jó hangulatához: − Az idei gyermekhét mottója Jovan Jovanović Zmaj Jó barát című versének egyik idézete, a gyerekek pedig megmutatták, hogy igazán jó barátok, és meg tudják osztani a boldogságot. Meggyőződésem, hogy ma sikerült mindenkinek továbbítani az üzenetet, hogy mindannyian egyformák vagyunk, és nincs közöttünk különbség – fogalmazott. 

szenttamas.rs