Hírek

Szenttamás.rs

 

Hét évre akkreditálták a Verbászi Általános Kórházat

 

A Szerbiai Egészségügyi Intézményeket Akkreditáló Ügynökség csütörtökön hét évre akkreditálta a Verbászi Általános Kórházat, ami az itt folyó minőséges munka elismerését jelenti.

Az ügynökség feladata a Szerbia területén működő egészségügyi intézmények munkájának támogatása, célja pedig a páciensek és az egészségügyben dolgozók biztonságának minél magasabb szintre való emelése. Az akkreditáció jelentősége egyformán tükröződik az egészségügyi intézményben, a munkavállalókban és a felhasználóknak nyújtott szolgáltatásokban. Az Akkreditációs Ügynökség, az egészségügyi intézmények és az összes helyi önkormányzati partner közös célja az, hogy a beteg a középpontba kerüljön. A kórház vezetőségének a hivatalos jelentést és az akkreditációról szóló tanúsítványt az ügynökség megbízott igazgatója, Vladimir Arsenović adta át, aki elmondta, a kórház szinte minden minősítésben kitűnő osztályzatot kapott: ‒ A Verbászi Általános Kórház teljes egészében (a klinikai és nem klinikai szabványokat ideértve), 98,22 százalékban kitűnő és jeles osztályzatokkal akkreditálva lett. Az akkreditációról szóló szabályzat szerint ilyen osztályzatokkal az intézmény a leghosszabb időre, hét évre kapott akkreditációt. Ki kell emelni, hogy a folytonosság nem csak az akkreditációs folyamatban, hanem az egészségügyi szolgáltatások minőségének javítását illetően is jelen van. Ez már a harmadik tanúsítvány, amit az intézmény kapott: az elsőt egy évre, a másodikat három évre, a mostanit pedig maximális időszakra, hét évre kapta. A már említett folytonosság mellett dicséretet érdemel a szervezés és a csapatmunka is – mondta az ügynökség megbízott igazgatója.

A tanúsítvány átvételét követően a verbászi Általános Kórház igazgatója, dr. Milan Popov elmondta, két évvel ezelőtt már biztos volt abban, hogy a vezetése alatt álló intézmény az ország egyik legerősebb és legjobb kórháza lesz: ‒ Két évvel ezelőtt az itt dolgozók nevében azt nyilatkoztam, hogy hamarosan a legjobb és legkorszerűbb intézmények között leszünk Szerbiában. Ennek irányába azóta komoly lépések történtek, a most kapott elismerés pedig csak bizonyíték arra, hogy jó irányba haladtunk. Három évig készültünk arra, hogy megkapjuk a hétéves akkreditációt. A siker nem lenne teljes az itt dolgozók maximális igyekezete nélkül, bár én mindig azt szoktam mondani, hogy ez nem dicséret, csupán ösztönzés a további munkához.

Gratulálok minden alkalmazottnak, hogy a Verbászi Általános Kórház hét évre akkreditált intézmény lett, ugyanakkor kiemelném, hogy a folyamatot minden évben elölről kezdjük – mondta az igazgató. Felszólalását követően köszönetet mondott az alkamazottaknak, valamint a helyi társadalom képviselőinek és a partnereknek. 

Paraczky László (Fotó: G. D. )