Hírek

Szenttamas.rs

 

ÚJ VÍZVEZETÉK-HÁLÓZAT ÉPÜL TURIÁN

 

A Szenttamáshoz tartozó Turiára látogatott ma délelőtt munkatársaival Radivoj Debeljački, szenttamási polgármester. Munkatársaival megtekintették a folyamatosan épülő ivóvíz-hálózatot, ami tulajdonképpen a néhány évvel ezelőtti munkálatok folytatása.

 

− Turia és egyúttal Szenttamás számára egy igen jelentős projektumról van szó. A munkálatok jelenleg a forrás és a vízgyár közötti szakaszon folynak, azaz a vízellátás két fő elemének csövekkel történő összekötéséről van szó. A beruházáshoz a Tartományi Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Titkárság 10, a szenttamási önkormányzat pedig 5,5 millió dinárral járult hozzá. Fontos kiemelni, hogy a vízgyár kiépítéséhez már megvan a teljes műszaki dokumentáció, azonban mielőtt hozzákezdenénk az újabb beruházáshoz, be kell fejezni a teljes vízvezeték hálózatot. Elégedettek vagyunk, a munkálatok jó ütemben haladnak, és minden jel arra utal, hogy a megadott határidőn belül be is fejeződnek. Nádalján is hasonlóképpen történt az ivóvízhálózat kiépítése, és reméljük itt sem merülnek fel gondok. Ami Szenttamást illeti, jelenleg az ötletterv kidolgozása van folyamatban, azt követően a vízgyár műszaki dokumentációjának elkészítése, majd az ivóvízhálózat teljes felújítása várható – mondta a szenttamási polgármester.

A turiai Vuk Karadžić utcában történő terepszemlén Radivoj Debeljački mellett jelen volt még Milica Zarić, polgármester-helyettes, Miloš Jovanović, a községi tanács tagja, Đorđe Radetić, a Graditelj Közvállalat igazgatója, továbbá Nemanja Macura, a közvállalat vízügyi osztályának vezetője. Miloš Jovanović, aki egyúttal a turiai Helyi Közösség tanácsának elnöke is, elmondta, a legfontosabb az, hogy minőséges ivóvizet biztosítsanak minden polgár számára, ehhez azonban elengedhetetlen a folyamatos újítás: − Turián nem akadozott az ivóvíz-ellátás, és a víz minősége is megfelelő. Nagyon fontos azonban az ehhez kapcsolódó infrastruktúra folyamatos felújítása. Számunkra a vízvezeték-hálózat befejezése egy igen jelentős beruházás, és nagy lépésnek számít a majdani vízgyár kiépítését illetően – mondta Jovanović.


 

P. L.

szenttamas.rs