Hírek Választások 2016

Szenttamas.rs

valasztasok

 

Szenttamáson jártak a VMSZ  köztársasági képviselői

Családlátogatáson járt szerdán Szenttamáson a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke, Kovács Elvira és elnökségi tagja, Pásztor Bálint. A párt köztársasági képviselői az itteni vezetőség tagjaival először Flejsz Zoltán vállalkozóhoz látogattak, aki már 10 éve mezőgazdasági gépalkatrész kereskedést tart fent, majd pedig Brasnyó Klára mezőgazdasági termelő és állattenyésztő gazdaságát tekintették meg. Pásztor Bálint elmondta, a Prosperitati Alapítvány által kérvényezhető anyaországi támogatása a mezőgazdasági termelőknek olyan lehetőségeket nyújt, amelyekkel közvetlen szomszédaink és a velünk együtt élők nem rendelkeznek:

− Ez helyzeti előnyt jelenthet, mint például itt a második körben a földvásárlási pályázat, hiszen vissza nem térítendő eszközökről van szó. A vajdasági magyar gazdák 2 millió dinárt is pályázhatnak vissza nem térítendő módon. Én azt tartom fontosnak, hogy minél több vajdasági magyar vegye igénybe ezeket a lehetőségeket.

A politikusok harmadik szenttamási állomása a Kolenák család virágüzlete volt, ahol virágok mellett a fiatalok gyertyakészítéssel is foglalkoznak. Kolenák Ibolya elmondta, az ilyen látogatás egyfajta erőt ad a folytatáshoz, hiszen azt mutatja, nem csak a szűkebb környezetben figyelnek oda a kisvállalkozókra.

Szerintem nagyon nagy lökést ad azoknak, akik kívülről nézik, a választásokkal szemben is. Én azt hiszem, hogy mindenki nagyon szívesen fogadja a vendégeket.

Pásztor Bálint és Kovács Elvira a délután folyamán felkeresték Ricz Róbert fiatal mezőgazdasági termelőt, aki bizalommal tekint a jövőbe. A kérdésre, hogy mit jelentett számára a magasrangú képviselők látogatása, elmondta, sokat jelent abból a szempontból, hogy a magyarság a választások után ne osztódjon, hanem összefogjon:

− Hogy a magyarság itt helyben összefogjon, hogy választások után valamit elérjünk, meg hogy a továbbiakban egy kicsit jobbra forduljon a mezőgazdaságban is a helyzet.

             A látogatás utolsó állomása Szögi István állatorvos, jószágtenyésztő és tejtermelő tanyája volt, ahol a párt vezetői elégedetten nyugtázták, hogy a szenttamási magyarság életerős, és vannak konkrét elképzeléseik.

Kovács Elvira képviselő asszony is nagyon elégedett volt a Szenttamáson látottakkal és hallottakkal:

− Örömmel konstatálom, látom ezt az energiát, ami ebben a vállalkozásban, illetve az egész közösségben van. Hihetetlen volt látni, hogy egy virágüzlet, mezőgazdasági termelés, kürtőskalács-sütés, meg még minden más, társadalmi szerepvállalásra jut idő. Nagyon érdekes volt látni, hogy a család összefogása, illetve a munka és az időbeosztás milyen eredményt hoz.

Családlátogatáson a VMSZ képek

Családlátogatáson a VMSZ képek

Családlátogatáson a VMSZ képek

Családlátogatáson a VMSZ képek

P. L. (Fotó: S. A. )
valasztasok