Hírek

Szenttamas.rs

 

300 csomag a rászorulóknak

A Köztársasági Árutartalék és a Szerbiai Vöröskereszt tegnap délelőtt mintegy 300 tartós élelmiszert és higiéniai szereket tartalmazó csomagot osztott szét Szenttamáson. Az élelmiszercsomagban a 10 kg lisz mellett étolaj, cukor, húskonzerv, halkonzerv, rizs, bab és szárított tésztafélék találhatók.

Bergel Zoltán, a Vöröskereszt helyi szervezetének titkára elmondta, a rászorulók listáját a Szociális Központ állította össze, a csomagosztás pedig reggel 8 órakor kezdődött és várhatóan a déli órákig tart: − Az idén lesz még egy ilyen akció, valószínűleg november végén vagy december elején. Az előző évekhez hasonlóan ezek a csomagok is a téli időszak könnyebb átvészelését segítik elő – mondta a titkár.

A Vöröskereszt további akcióit illetően kifejtette, a gyermekek nyaraltatása mellett augusztus 8-án újabb önkéntes véradási akciót szerveznek Szenttamáson, 16-án pedig Nádalján: − Minden évben a nyár folyamán csökkennek a vértartalékok, viszont ilyenkor van a legnagyobb szükség az életmentő folyadékra, hiszen az utakon nő a forgalom ezzel együtt pedig sok a közlekedési baleset. Ezért felkérem az önkéntes véradókat, hogy minél nagyobb számban tegyenek eleget felkérésünknek – mondta Bergel Zoltán. 

P. L.

 

szenttamas.rs