Hírek

Szenttamas.rs

 

50 elsőst fogadtak a Vuk Karadžić Általános Iskolában

 

A szenttamási Vuk Karadžić Általános Iskolában tegnap délelőtt 10 órától került sor az elsősök ünnepélyes fogadására. A diákokat, szüleiket és a vendégeket először az iskola igazgatója, Julkica Popović üdvözölte, aki a gyerekek nevében megköszönte az önkormányzat ajándékát, az iskolai felszereléseket tartalmazó csomagot. Mint mondta, az intézmény a kicsiknek ezúttal édességcsomagot biztosított. Őt követően a polgármester szólt a jelenlévőkhöz, aki minden diáknak jó tanulást kívánt, és azt, hogy sikeres és tisztességes felnőttek legyenek.

Az alkalmi ünnepi műsort a legkisebbeknek ezúttal a negyedikesek készítették.

Az 50 elsőst két osztályba osztották, tanítónőjük Nataša Žikić és Milica Marić lesz. Az angol nyelvet Milana Dašić, a hitoktatást Nada Kurjak, a magyar nyelvet mint választott tantárgyat pedig Tóth Móricz Melinda tanítja. Az iskolában működő napközit Marina Čalenić és Jovana Jovičić tanítónők vezetik.

Az elsősök fogadását megelőzően az iskola előcsarnokában megnyílt a Kreatív szünidő elnevezésű kiállítás, amelyre a munkákat az augusztus folyamán szervezett műhelymunkák keretében készítették a község általános iskolák diákjai. 

P. L. (Fotó: A. Š.)