Hírek

Szenttamas.rs

 

Gyermekhét a szenttamási Vuk Karadžić iskolában

 

Szenttamáson is október első hetében ünneplik a gyermekhetet, amit világszerte jegyeznek, hogy ráirányítsák a figyelmet a gyermekek jogaira és az állam, a család valamint a szülők gyermekek iránti kötelességeire. A község területén a hagyományokhoz híven az idén is számos érdekes rendezvényt szerveznek a tanítási órák mellett az iskolákban és az óvodákban is.

A Vuk Karadžić Általános Iskolában a gyermekhét ideje alatt számos edukatív, szórakoztató és sportrendezvényt szerveznek. Az alsósok képzőművészeti alkotásokat készítenek, amelyeket később az iskola előcsarnokában állítanak ki, minden nap sportnap lesz, folytatódik az Ajándék titkos barátomnak elnevezésű akció, de lesz még zsibvásár és tanfelszerelés-, valamint tankönyv-csere is. Az alsósoknál a rendezvényeket a tanítónők szervezik.

A felsősök számára Slobodan Rakić tornatanár felügyelete alatt ugyancsak minden nap lesz egy-egy sportrendezvény. Suzana Dovijarski Stankin fizikatanárnő a tantágyból nyílt napokat szervez, amelyeken a diákok számára érdekes, eddig még nem látott kísérleteket és tudományos munkákat mutatnak be.

A polgári nevelés tanára, Teodora Delić a felsősökkel meleg ruhaneműt gyűjt azok számára, akiknek erre szükségük van. Az iskola színészcsoportja Dragana Čokić tanárnő vezetésével bemutatja Anton Pavlovics Csehov A csinovnyik halála című előadást. Nataša Mrkšić szerb nyelv és irodalom szakos tanár vezetésével a felsős tagozat diákjai több óvodába is ellátogatnak, Ružica Milić tanárnő ,,diákparlementje” pedig az egészséges életmódot népszerűsíti.

Az iskola ezúton mond köszönetet Đorđe Lazić gyömölcstermelőnek, aki a diákok számára több láda almát biztosított. Folytatódik továbbá a Kupakkal a mosolyért elnevezésű akció is, amely keretében a diákok a begyűjtött kupakokat értékesítik, a kapott pénzből pedig orvosi segédeszközöket vásárolnak. A tegnap kezdődött gyermekhét péntekig tart.

 

P. L.