Hírek

Szenttamás.rs

 

 

Folyamatban van az elektronikus beiratkozás az első osztályba indulók részére

 

A koronavírus-járvány miatt ebben az évben az elsőbe induló kisdiákok beiratkozása is eltér az előző évekétől. Június 1-től az eUprava portálon a szülők kérhetnek időpontot az ősszel iskolába indulók tesztelésére. A szolgáltatás lényege, hogy a szülőknek csak egyszer kelljen elmenniük az iskolába a gyermek beiratkozása és az előzetes képességfelmérés céljából.

Az oktatási minisztérium korábbi közlése szerint a szolgáltatás (eZakazivanje termina za upis i testiranje) 2020. július 10-éig lesz elérhető és az eUpis applikáción keresztül történik meg a gyerekek beiratkozása, akárcsak a szükséges dokumentumok igénylése, amelyeket hivatalból, elektronikus úton küldenek meg, így a szülőnek a gyerek iskolába való beíratásakor egyetlen dokumentumot sem kell beszereznie. A kivétel az, amennyiben az orvosi vizsgálatot 2020. március 16-a előtt végezték el, vagy amennyiben az orvosi vizsgálatot valamelyik magánpraxisban végezték el, ebben az esetben azt a szülőnek kell bevinnie.

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában ezzel kapcsolatban elmondták, az első osztályos kisdiákok beiratkozása a korábban megadott időpontokkal összhangban június 1-je és július 20-a között tart. A beiratkozást követően az óvodák értesítik a szülőket, hogy mikor kell bemenni az iskolába, ahol a pszichológus illetve a pedagógus teszteli a gyermeket.

 

szenttamas.rs