Hírek

Szenttamas.rs

 

ISKOLANAPI ÜNNEPSÉG SZENTTAMÁSON

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola november 25-én, hétfőn ünnepelte az iskola napját. A színes, kétnyelvű ünnepi műsor, amelyen először Munjin Szokola Erika igazgatőnő köszöntötte a vendégeket és a jelenlévőket, az iskola előcsarnokában 15 órakor kezdődött. A diákok énekkara mellett rövid szavalatokat, fogalmazásokat és modern táncot is hallott és látott a közönség, a záródalt pedig néhány tanár és az iskola dolgozói előadásában követhették. Az ünnepség ezután az iskola ebédlőjében folytatódott, ahol a vendégek, az önkormányzat képviselői, az iskolaszék tagjai, a támogatók, az intézmény dolgozói és nyugdíjasai közös ebéden vettek részt.

Az iskola igazgatója, Munjin Szokola Erika az ünnepséget követően elmondta, az iskolanapra minden évben színvonalas műsorral kedveskednek a jelenlévőknek: − A programok témáját évről évre változtatjuk, Zmaj munkássága ugyan mindig aktuális, de sorra kerültek már a szenttamási írók, Gion Nándor és Végel László, valamint Miroslav Antić művei is. Az idei iskolanap újra különös témán alapult, ugyanis egész évben eléggé nagy volt a szárazság, és ebből kifolyólag a mai ünnepi műsor témái az eső és a csapadékhoz kapcsolódó produkciók voltak.

Az igazgatónő elmondta még, hogy a tanév kezdetétől valamelyest csökkent a diákok száma, így az intézményben jelenleg 485-en tanulnak, ebből 190 a magyar nyelven tanuló diákok száma.P. L.