Hírek

Szenttamás.rs

 

Szünetel az oktatás Vajdaságban az influenzajárvány miatt

Február 12-től 21-éig szünetel az oktatás Vajdaságban az influenzajárvány miatt – olvasható a Tartományi Oktatási Titkárság honlapján megjelent közleményében

 

A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság rendelete szerint február 12-től 21-ig nem lesz tanítás az iskolákban és az iskoláskor előtti intézményekben. Az ideiglenes felfüggesztés oka: tovább erősödött a múlt héten az influenza aktivitása, és emelkedett a betegek száma.

Az egészségügyi titkárság jelentése szerint idén először emelkedett a fertőzöttek száma a járványküszöb fölé a Vajdaság összes körzetében, ami a vírus széles körű elterjedését jelenti. A Vajdasági Közegészségügyi Intézet járványtani adatai alapján az influenzához hasonló megbetegedéseket leginkább 5-14 éves gyerekek körében jegyeztek fel, de a felnőtteket sem kímélte. Vajdaságban eddig összesen 979 influenza-szerű betegséget regisztráltak. Ez majdnem kétszerese az előző megfigyelési időszakban rögzített eseteknek. A felső légúti megbetegedések csökkenőben vannak, 2300 esetről vallanak az adatok.

Ezen a héten is kimutatták az A H3N2, és az A H1N1 vírus jelenlétét.

A honlapon megjelent közlemény szerint az influenzavírus további terjedése ellen próbálnak tenni ezzel. A kényszerszünet holnaptól február 21-éig, vagyis jövő péntekig tart.


 

szenttamas.rs