Hírek

Szenttamas.rs

 

Díjazták az alsósokat

 

A szenttamási Gazdaságfejlesztési Iroda az idén negyedízben szervezte meg az Európai Mobilitási Hét elnevezésű akciót, amelyet 2002 óta minden évben szeptember 16-a és 22-e között rendeznek meg Európa több országában és hazánk több városában is.

A többnapos, tartalmakban igen gazdag megmozdulás egyik célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz a fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyék igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához és a mozgás, sportolás népszerűsítéséhez. A mobilitási hét keretében az idén Gyalogolj velünk elnevezéssel rajzpályázatot hirdettek a község területén található általános iskolák alsósai számára. A legjobb munkákból a turiai Petar Drapšin Általános Iskolában ma délelőtt kiállítás nyílt. A pályázaton résztvevők számára a jutalmakat a Közlekedésbiztonsági Tanács és Szenttamás község, a hátizsákokat pedig a Városok és Községek Állandó Konferenciája biztosította.

A díjazott diákok:

Žarko Zrenjanin Uča Általános Iskola, Nádalja: Az elsősök közül Aleksandra Brankov, Marko Pešić és Anđela Gajinović, a másodikosok közül Teodora Preradov, Sima Savin és Nataša Andrić, a harmadik osztályos diákok közül Ana Šućov, Anđela Stojanović és Katarina Preradov, míg a negyedikesek közül Kristina Radu, Jefimija Preradov, Teodora Stojnović, továbbá Vukašin Siriški, Natalija Perišić és Milijana Marijanov kapott jutalmat.Vuk Karadžić Általános Iskola, Szenttamás: Az I1. osztályból Marija Babić, Filip Gajić és Staša Kaić, az I2. osztályból Jovana Bukvić, Lana Kaćanski és Emilija Davidov, az I3. osztályból pedig Ana Dinjaški, Anja Šijačić és Aleksandar Jeličić munkáját díjazták. A második osztályosok közül a II1. osztályból Nikolina Filipović, Elena Grujić és Darijan Marjanov, a III1. osztályból Dunja Dunđerski, Pavle Novaković és Anabela Brankov, a III2. osztályból Lena Rafajlović, Milan Milivojev és Nikolina Ergelašev, a IV1. osztályból Milica Banković, a IV2. osztályból Danilo Dudvarski, Sara Babić és Teodora Brkić, a IV3. osztályból Sergej Radivojević, Ljubica Drapšin és Željana Kajtazi rajza kapott jutalmat.Petar Drapšin Általános Iskola, Turia: az I. osztályból Filip, Mihajlo Kerkez és Mia Milosavljević, a másodikosok közül Darija Pavkov, Milana Vujić és Ognjena Lukić,a harmadikosok közül Aksinja Mijin, Nađa Obradović és Jovan Zeremski, míg a negyedikesek közül Magdalena Čabrilo, Vanja Stevanović és Svetozar Mališević részesült jutalomban.A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános iskola díjazottjai: az I3. osztályból Somogyi Viktória, Anđela Živčić és Dragaj Daniel, a II1. osztályból Nađa Filipović, Bojan Radić és Nikolina Islamović, a II3. osztályból Füstös Léna, Majsztorac Marko és Aleksa Suknović, a II4. osztályból pedig Teodora Obradović és Lana Baćinac rajzait díjazták. Díjat kapott még a III1. osztályból Vanja Šijačić, Ognjen Đurović és Teodora Turuc, a III3. osztályból Balázs Luca és Flejsz Edina, a III4. osztályból Igor Nikolić, Aleksej P. és Uroš Miković, a IV3. osztályból Gál Sarolta, Blazsanyik Csenge és Pelle Márk, a IV4. osztályból pedig Anđela Nikolić, Tara Suvajdžić és Nikolina Jovičić.

 

P. L.