Hírek

Szenttamás.rs

 

Lezajlott a VII. Tehetséges vagyok elnevezésű tehetségkutató verseny

 

A szenttamási Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában csütörtökön, 2018. június 7-én immár hetedik alkalommal került sor a Tehetséges vagyok (Ja imam talenat) elnevezésű tehetségkutató versenyre. A diákok ezúttal is önálló választású énekszámokkal, táncokkal, színjátékkal és hangszeres játékkal kápráztatták el a szépszámú közönséget. A versenyt Snežana Stanojev tanítónő szervezte Matarugin Elvira és Faggyas Klára tanítőnők segítségével, Kovács Blanka tanárnő és Tóth Tibor pedig a hangosítással volt megbízva.

A rendezvényen ezúttal 12 műsorszámban csaknem 40 fellépőt biztatott folyamatosan a népes szurkolótábor és a lelkes közönség. Több alkalommal is vastapssal kísértek egy-egy produkciót. Az idei zsűri összetétele: Elena Radović, tavalyi győztes az édesanyja kíséretében, Faggyas Klára tanítónő, Balázs Evelin diák és Svetlana Pajić Jojkić történelem szakos tanár. Mondhatjuk, egyáltalán nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a népzenétől kezdve a klasszikus táncokon át a modern slágerekig, a hangtorzításon át a ritmikus táncig sok minden szerepelt a repertoáron. A verseny után Snežana Stanojev tanítónő, a rendezvény koordinátora és főszervezője elmondta, az osztályzási kritériumok közül a legfontosabb a megfelelően kiválasztott műsorszám, az öltözék, a felkészültség, az előadásmód és a talpraesettség volt, de emellett a közönség szurkolásának mértéke sem kerülte el a figyelmüket. Minden egyes tételt 1-től 25-ig pontoztak, a végső sorrendet pedig a pontok összegzése határozta meg. A maximális elérhető pontszám 100 volt.

− Az idei verseny legjobbjai Robert Fan (VII. osztály) egy sajátságos Beat box előadással, a második helyen Matarugin Elvira tanítónő II/3 osztályának énekcsoportja végzett, aki magyar gyermekdalokkal lépett fel. A harmadik helyre Jana Pajović szólóprodukciója került. A közönség díját Galina Jovičić és Milana Matić kapta, akik egy igen gyors, ritmikus tánccal mutatkoztak be.

A rendezvény támogatói az idén az Andróczky Alapítvány, a Vulkankomerc vállalat, a Klett kiadóház, a Hit és a Novi Hit pékség, a Čardak mezőgazdasági gazdabolt, a Real pizzeria, a Trgoauto és a Reklam dizajn cégek voltak, akiknek a gyerekek nevében ezúttal is köszönetet mondunk a gazdag csomagokért és az oklevelekért – hallottuk a főszervezőtől, Snežana Stanojevtől. 

P. L.