Hírek

Szenttamas.rs

 

Elkészült Szenttamáson az adventi koszorú

Az első gyertyát vasárnap, az esti szentmisét követően gyújtják meg

A keresztény közösség összekovácsolása céljából hat évvel ezelőtt a szenttamási Szent Kereszt felmagasztalása templom udvarában nagy adventi koszorú állítottak, és ez a szokás mára hagyományossá vált. A gyertyákat a vasárnap esti szentmiséket követően gyújtják meg, a programban pedig a magyar kultúrcsoportok, óvodások és hittanos diákok vesznek részt.

Advent első vasárnapja a Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, amely egyben az egyházi év kezdete is. Ez alkalommal az első gyertya meggyújtása november 28-án történik, tekintettel arra, hogy az idei évben a megszokottnál korábban kezdődik az adventi időszak. Az adventi koszorú az első adventi vasárnapot megelőző szombaton a hívek segítségével készült, fenyőágakból, 4 gyertya imitációval díszítve.

Az első, azaz a hit gyertyáját a Hagyományápoló klub asszonyai gyújták meg a vasárnap esti szentmisét követően. A második gyertyát a klub Liliomfi színészcsoportja gyújtja meg, ez alkalommal a koszorúhoz a gyerekek nagy örömére a Mikulás is ellátogat. A harmadik gyertyát Süge Zsolt hitoktató vezetésével a hittanos diákok gyújtják meg, a negyediket pedig a legkisebbek, azaz a magyar óvodások. A Hagyományápoló klub asszonyai mézeskalácsot készítenek, ezzel segítik a Mikulás csomagját, ugyanakkor a Kézimunka Kedvelők Egyesülete is ügyeskedik, ők a negyedik vasárnap lepik meg a gyerekeket.

Zsúnyi Tibor atya ezúton is mindenkinek köszöni a segítséget, aki bármilyen formában kivette a részét a munkából az előkészületek folyamán.

Békés szívvel készüljünk az Úr jövetelére!

 

szenttamas.rs