Egyházi élet

Szenttamas.rs

 

Elkészült az adventi koszorú a templomudvarban

 

Szombaton délelőtt ismét elkészült a templomudvarban a nagy adventi koszorú. A részleteket ismertetve Szabados Fodor Beáta, a községi tanács tájékoztatási tanácsosa elmondta, idén kicsi, de lelkes csapat dolgozott a koszorú elkészítésén. Köszöntetet mondott a Paska családnak, Füstös Erzsébetnek, Salamon Anettának és gyermekeinek, valamint férjének a szépen elvégzett munkáért.

A politikus portálunknak elmondta, az első gyertyát november 27-én a Boróka leánykórus és felkészítőjük Kovács Blanka gyújtja meg, a másodikat a Hagyományápoló Klub asszonyai, a harmadik gyertyát idén is a hittanos diákok és felkészítőjük Süge Zsolt, advent negyedik vasárnapján pedig az óvodásokon lesz a sor, valamennyi csoport alkalmi műsort is készít. A második gyertya gyújtásakor a Mikulás is ellátogat a templomudvarba, és kiosztja a VMSZ és Tibi atya szerény csomagjait, a harmadik gyertya gyújtásának idejére viszont a Kézimunka Kedvelők Egyesülete várja meglepetéssel a gyertyagyújtókat és a híveket.

Az ünnepre hangolódás december 13-án folytatódik, amikor a VMSZ helyi szervezete és a Citadella Civil Szervezet közös Luca-napot szervez, amely keretében megajándékoznak minden magyar nyelven tanuló általános iskolást és óvodást.

Szenteste idén sem marad el a forralt bor osztása.

 

 

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs