Hírek

Szenttamas.rs

 

Öröm együtt mosolyogni

38 ajándékcsomagot kaptak az újszülöttek Szenttamáson

A szenttamási Ruka spasa Egyesület az önkormányzat és Szociális Központ támogatásával fogadást rendezett azon fiatal nők részére, akik az idén május és augusztus között lettek anyák. A női egyesület tagjai a 38 babának a saját műhelymunkáik alkalmával készült kötött holmit, sapkát, sálat és kesztyűt, valamint etetőszéket ajándékoztak. Savka Lazić, az egyesület elnöke kiemelte, az év hátralévő részében háromhavonta adnak ajándékot minden kismamának.

− Az önkormányzat támogatásával egyesületünk női tagjai minden alkalommal újabb minőséges babaholmit készítettek az újszülöttek számára. A folyamatba az évek során a Szociális Központ is bekapcsolódott, így közösen készítjük a meglepetéseket – fogalmazott Savka Lazić.

Az újszülöttek fogadásán Szenttamás község polgármestere is felszólalt:

− Nagy öröm számomra minden alkalommal, amikor az újszülöttek szüleit köszöntöm, hogy mindannyian mosolyogunk. Köszönet a Ruka spasa egyesületnek és a szociális központnak a kiváló együttműködésért, hiszen a konkrét eredmények szemmel láthatók. A 38 kisbaba számára a pénzbeli segély mellett először sikerült etetőszéket és egyéb hasznos holmit biztosítani. Kiemelte, az önkormányzat folyamatosan a polgárok mellett áll, akkor is, amikor erre a legnagyobb szükség mutatkozik, így például az újszülöttek érkezésekor. Nagyon fontos pillanat az új családtag érkezése, ilyenkor a szülőknek támogatásra van szükségük, amit az önkormányzattól meg is kapnak. Minden újszülött számára azonnali 20 ezer dinár egyszeri támogatást biztosítunk, az egyedülálló szülő 40 ezer dinárt kap. Ezen kívül az oktatási rendszerben és az egyéb intézmények esetében is igyekszünk támogatni a gyermeket vállaló szülőket. Minden gyermek számára biztosítjuk, hogy környezetünkben tanuljon, dolgozzon és boldoguljon – fogalmazott a szenttamási polgármester. 

Paraczky László

szenttamas.rs