Hírek

Szenttamas.rs

 

Fontos a gazdasági előrehaladás

Hamarosan bővül a német cég szenttamási leányvállalata

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgámestere és Milica Zarić polgármester-helyettes ma ellátogattak a német Alutec vállalat szenttamási üzemébe, amelyben két évvel ezelőtt kezdődött el a termelés. A korszerű gépekkel felszerelt üzemben alumínium alkatrészeket gyártanak az autóipar számára. A polgármester és helyettese megismerték az itt dolgozók munkakörülményeit, közben Mirsad Tiganj, a cég igazgatója ismertette az alkatrészeket gyártó cég jövőjére vonatkozó üzleti terveket. Az önkormányzat képviselői ugyanakkor elbeszélgettek Đorđe Đžekov szenttamási üzletemberrel is, akitől a német cég bérbe vette az üzem működéséhez szükséges csarnokokat.

− A szenttamási önkormányzat már huzamosabb ideje törekszik a kis- és középvállalkozások fejlesztésének támogatására, ezért nagyon lényeges számunkra minden, amit ma láttunk és tapasztaltunk. Örülök annak, hogy a német cég két évvel ezelőtt a termelés egy részét éppen hozzánk helyezte át, és hogy a 80 dolgozó közül 65 szenttamási. Lehetőségünk volt a leendő gyártóüzem másik, készülőfélben lévő részének megtekintésére is, a terv az, hogy az elkövetkező időszakban a dolgozók száma elérje a 100-at. Meggyőződtünk arról, hogy a dolgozók valóban jó körülmények között dolgoznak, és remélem, hogy az elkövetkező időszakban még több ilyen cégünk lesz. Fontos, hogy Szenttamás gazdasági értelemben tovább haladjon előre − mindenekelőtt a kis- és a középvállalkozások terén, mert ez a község fejlődésének kulcsa. Ugyanakkor kiemelném, hogy a szenttamási önkormányzat teljes egészében támogatja az itt dolgozók utazási költségét, és ez a jövőben is így marad – hangsúlyozta Debeljački.

Mirsad Tiganj, az Alutec vállalat igazgatója két év távlatából pozitívan értékelte az önkormányzattal való együttműködést.

− Az Alutec globális vezető szerepet tölt be az autóipari alumínium alkatrészek gyártásában, a vezető autógyártók, például a Volkswagen, az Audi, a Bosch stb. részére. Tervben van a jelenlegi, mintegy 1600 négyzetméteren fekvő üzem 2600 négyzetméterre történő bővítése, ezzel együtt pedig a dolgozók számának növelése is – mutatott rá az igazgató. Egyúttal köszönetet mondott az önkormányzatnak, hogy támogatásban részesíti a Turiáról, Nádaljáról és Szenttamásról ingázó dolgozók utazását, továbbá Đorđe Džekov szenttamási üzletembernek, aki nemcsak az üzemhez szükséges csarnokokat biztosította, hanem saját vállalata, a Trgoautó által kiváló logisztikai megoldásokat kínált fel a cégnek.

Đorđe Džekov, a térség egyik vezető üzletembere elmondta, hosszú éveken át fontolgatta egy olyan ipari terület felépítését, ahol a különböző vállalkozások találkoznának és üzletelnének, továbbá támogatnák egymást a fejlődésben és a piacon történő hatékonyabb érvényesülésben.

− Harminckét éves tapasztalattal rendelkező üzletemberként pontosan tudom, mi kell egy sikeres cég zökkenőmentes működéséhez. Ezt a logisztikai központot 2005-ben vásároltam meg és azzal a szándékkal indítottam el, hogy minden szükséges normának és követelménynek megfeleljen és hogy a szállítással, logisztikával, fuvarozással foglalkozó cégemet egy komoly termelő céggel kössem össze. A jelenlegi együttműködés hosszú távú, közben készítjük a másik csarnokot, a kettő összevonásával pedig lehetőség nyílik nagyobb számú helyi munkavállaló alkalmazására – mutatott rá Đorđe Džekov.

 

 

Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs