Felhívás

Szenttamas.rs

 

Ingyenesen ellenőrzik a gépjárműveket

A szerbiai Autó Motoros Szövetség (AMSS) bejelentette, hogy Szabályos gépjármű / biztonságos gépjármű mottóval az érdeklődő gépjárművezetők november 23-től 28-ig térítésmentesen ellenőriztethetik gépjárműveik műszaki állapotát. Az ellenőrzéseket az országban a szövetség 120 erre előrelátott helyén végzik. Hiba észlelése esetén nem büntetik meg a gépjármű tulajdonosát. A vezetőknek rámutatnak a jármű műszaki állapotának fontosságára, különös tekintettel a fékrendszer, a kormányrendszer, a vontató és a vontatott járművet összekötő szerkezet, a gumiabroncsok, a fény- és jelzőrendszer, valamint a beépített gázüzem és a közlekedési szabályok betartásának meghatározó szerepére.

Az Autó Motoros Szövetség közleménye szerint 2014-ben a nyári és téli akció keretében  mintegy 10 ezer gépjárművet ellenőriztek, és sajnos minden harmadik jármű nem felelt meg a műszaki követelményeknek. Legtöbb esetben a fékrendszer (32%), a kormányrendszer (13 %), továbbá a fény és jelzőrendszer (31%) meghibásodását észlelték.

Az egyhetes ingyenes akcióba a szenttamási Petar Drapšin Autó Motoros Társaság is bekapcsolódik.  Az érdekelt gépkocsivezetők az Újvidéki úton lévő központban (Novosadska u. 4. sz.) november 23–29-ig 7 és 14 óra között jelenkezhetnek.  A teljesen ingyenes műszaki ellenőrzés mellett az érdeklődő gépkocsivezetőket a téli közlekedésre és felszereletségre vonatkozóan is ellátják különböző szaktanácsokkal.

A szenttamási gépjárművezetők az akcióról minden bővebb információt 730–372-es telefonszámon kaphatnak.

Autó Motoros Klub

P. L.