Hírek

Szenttamas.rs

 

Negyvenöt csomagot osztottak szét

Kézzel készült babaholmit és etetőszéket kaptak a szenttamási újszülöttek

Etetőszéket, takarót és törülközőt ajándékoztak hétfőn a szenttamási községháza dísztermében azoknak az újszülött babáknak, akik az idén június 1-je és augusztus 31-e között születtek. A kicsiknek a Ruka spasa ügyes kezű asszonyai törülközőt, kis takarót és egyéb babaholmit készítettek, az önkormányzat pedig a szülőknek 20 ezer dináros, míg az egyedülálló szülőknek 40 ezer dinár egyszeri támogatást biztosított.

A szülőket az önkormányzat nevében Zoran Dudvarski polgármester-segéd köszöntötte, aki elmondta, a községi költségvetésben az idén az ilyen jellegű támogatásokra 4 millió dinárt láttak elő.

− Emlékeztetni szeretném a jelenlévőket, hogy az idei év első harmadában 40, a másodikban 33, a harmadikban pedig 45 csecsemőt köszönthetünk a településen. A végső célunk, hogy községünkben növekedjen a gyermekvállalás, ezáltal pedig a lakosság száma – fogalmazott Zoran Dudvarski.

Savka Lazić, a Ruka spasa egyesület elnöke ugyancsak üdvözölte a családok bővítését.

− Az idén is folytatódik az egyik legszebb hagyományunk a községben, az újszülöttek megajándékozása. A tagsággal gyönyörű ajándékokat készítettünk, a legkisebbek egyedi kidolgozású és természetes anyagból készült törülközőket és takarókat kaptak. Akárcsak az előző időszakban, az ajándékot most is a szülők választhatták ki – mondta Savka Lazić.

Bezárólag, 2021-ben Szenttamáson 149 csecsemő született.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs