Hírek

Szenttamas.rs

 

Hamarosan indul az Öko-tábor Szenttamáson

A szervezők elsősorban a fogyatékkal élők, továbbá az önkéntesek jelentkezésére számítanak

A szenttamási Gyöngy, a Fejlődésben Lemaradt Személyek Egyesülete, 2021. július 26 – 30-ig a kiserdei stadion mögötti téren immár tizenhatodik alkalommal szervezi meg az igen nagy népszerűségnek örvendő Ökö-kamp táborát. Az idei mottó: Újra együtt!

A tábor ezúttal is lakókörnyezetbe integrált elhelyezést nyújtó, széles szolgáltatási kínálattal rendelkező, az öngondoskodásra való képességre épülő és az azt fejlesztő szolgáltatási rendszer irányába történő elmozdulást hivatott szolgálni. A munkába az idén is bekapcsolódnak a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseleti szervezetei, a helyi civil szervezetek, háttérintézmények, valamint a szolgáltatásokat fenntartók is. A résztvevők számára a tábor 200 dinárba kerül, amit előre be kell fizeni, és amiért cserébe a szervezők reggelit, (meleg) ebédet és vacsorát, továbbá a műhelymunkákhoz szükséges felszerelést biztosítják. Az ötnapos tábor ideje alatt a fő hangsúly ezúttal is a különböző edukációs műhelymunkákon lesz, amelyeken keresztül a tábor vezetői a tolerancia és a másság elfogadására, a környezetükbe való minél zökkenőmentesebb beilleszkedésre és az önbizalom növelésére tanítják a tábor lakóit.

Az inkluzív nyári táborral kapcsolatban az érdeklődők minden bővebb felvilágosítást a Gyöngy egyesület helyiségeiben (Proletár utca 4, illetve Szkopje utca 5 sz.), illetve a 062/107-9966-os telefonszámon kaphatnak.

 

Paraczky László

szenttamas.rs