Hírek

Szenttamas.rs

 

Július utolsó hetében tartják az Öko-tábort Szenttamáson

A szenttamási Gyöngy – a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesülete, a Munkaügyi, Foglalkoztatási és Szociálpolitikai Minisztérium, valamint a Fejlődésben Elmaradt Személyek Egyesületeinek Tartományi Szövetsége támogatásával 2024. július 29-e és augusztus 2-a között a kiserdei stadion mögötti téren immár tizenkilencedik alkalommal szervezi meg az igen nagy népszerűségnek örvendő Ökokamp táborát. Az idei mottó: Hagyd a gondokat, kezdj el kanyarogni!

A tábor ezúttal is lakókörnyezetbe integrált elhelyezést nyújtó, széles szolgáltatási kínálatú, az öngondoskodásra való képességre épülő és az azt fejlesztő szolgáltatási rendszer irányába történő elmozdulást hivatott szolgálni. A munkába az idén is bekapcsolódnak a fogyatékossággal élő emberek érdekképviseleti szervezetei, a helyi civil szervezetek, háttérintézmények, valamint a szolgáltatásokat fenntartók is. A résztvevők számára a tábori költségek 200 dinár/nap.

Milica Zubac, az egyesület tagja és koordinátora elmondta, a tábor mindennap 9-től 15 óráig tart, a fő cél pedig a fejlődésben akadályozott gyermekek, fiatalok és felnőttek szocializációjának, interakciójának javítása, az előítéletek eltüntetése és a különböző oktatási, sport-rekreációs, kreatív tevékenységekbe való bekapcsolódás szintjének javítása. Mindennap vidéki egyesületek látogatására számítanak. Idén a vendégek Zomborból, Verbászról, Bácsfeketehegyről, Topolyáról, Zentáról stb. érkeznek, a támogatóknak köszönhetően pedig a résztvevők számára gondoskodnak ebédről, uzsonnáról, továbbá a napi oda- és visszautaztatásról.

A táborral kapcsolatan minden bővebb felvilágosítás a 062 1079 966-os telefonszámon, a bisersrbobran@gmail.com ímélcímen vagy a Proletár utca 4. és a Szkopje utca 5. alatt kapható. A szervezők egyúttal felkérik mindazokat a szervezeteket, vállalatokat, akik adományaikkal támogatni szeretnék a tábor működését, hogy az említett elérhetőségeken jelentkezzenek.

 

 

Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. július 7. 8 óra

szenttamas.rs