Hírek

Szenttamas.rs

 

Citeratanfolyam indult Szenttamason

Kezdő citerások számára indított tanfolyamot a szenttamási Arany János Magyar Művelődési Egyesület. Az első próbát március 13-án a hittanteremben tartották, ahol megbeszélték, hogy a jövőben szerdánként 19 órakor találkoznak. Az ingyenes oktatást Hosszú Anasztázia és Lázár Violetta, a nyolc évvel ezelőtt alakult Galáris citeraegyüttes két tagja vezeti.

Hosszú Anasztázia elmondta, az első tanfolyamra nyolc gyerek jelentkezett, jó látni és örülnek annak, hogy a szenttamási a fiatalok lelkesednek a citeramuzsika és a népzene iránt:

− Oktatóként megpróbáljuk megszerettetni a gyerekekkel a citerát, bár ez tőlük is függ, vagyis hogy mennyire élik bele magukat a citeramuzsikába. Második lépésként közelebbről is megismerhetik a hangszert, elkezdődik a hangok tanulása, és szerintem hamarosan mindannyian szeretni fogják a citerát. Nagyon örülünk annak, hogy első nekifutásra nyolc fiatal jelentkezett, alsósok és felsősök, jó látni, hogy csillog a szemük, amikor megpillantják a hangszert és megpendítik a húrokat. Nagyon remélem, hogy minden szerdán este 7 órától megtartjuk a tervezett oktatást és próbákat, és bízunk abban, hogy egyre többen fognak jelentkezni. Mindenkit szívesen várunk – mondta Anasztázia.

Végezetül tegyük hozzá, hogy az Arany János egyesület által szervezett citeratanfolyam ingyenes, a citerákat pedig a Gion Nándor Kulturális Központ biztosította.

  

Szöveg: Paraczky László

Fotó: Paraczky László és Németh Dezső

Közzétette: Németh Dezső

2024. március 16. 20 óra

szenttamas.rs