Hírek

Szenttamas.rs

 

Elismerés az egészségügyi dolgozóknak

 

A COVID-19 pandémia alaposan próbára tette az egészségügyet és az dolgozókat. Több, mint fél éve az első vonalban állnak, és bátran felvették a harcot a betegséggel, amely az egész világot fenyegeti. A koronavírus elleni harcba a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház dolgozói is bekapcsolódtak, és éjjel-nappal odafigyelnek a szenttamási, turiai és nádaljai polgárok egészségére.

Az elhivatottság, az emberség és a szakértelem, amelyet az egészségügyi dolgozók nap mint nap bizonyítanak, arra késztette az önkormányzatot, hogy a városnap alkalmából külön elismeréssel adózzon, és nyilvánosan is kifejezze tiszteletét az intézmény valamennyi alkalmazottjának kemény munkájáért.

− Ők a mi hőseink, és köszönet mindazért, amit ezekben a nehéz hónapokban tesznek értünk. A csata még mindig tart, ezért polgárainknak továbbra is felelősségteljesen kell viselkedniük. A község egészségügyi dolgozóinak egy-egy érmet ajándékozunk, ezzel szeretnénk köszönetet mondani az eddigi erőfeszítésekért, és mindazért, amit egészségünk védelmében tesznek. A község jelentős eszközöket fordít egészségügyi védelemre, aminek köszönhetően az jelenleg jóval meghaladja az alapellátás szintjét. Tesszük mindezt azért, mert szeretnénk, ha a polgároknak minél több szolgáltatást nyújtanának – mondta az érmek átadását követően Radivoj Debeljački, szenttamási polgármester.

Dr. Vlastimir Kladar, a szenttamási dr. Đorđe Bastić Egészségház igazgatója a dolgozók nevében megköszönte az elismeréseket, és egyúttal felkérte a polgárokat, hogy továbbra is tartsák be a koronavírus-járványra vonatkozó előírásokat, mert ezzel nem csupán saját egészségüket védik, hanem sokban megkönnyítik az egészségügyi dolgozók munkáját is: − Az ország egyik legjobban felszerelt intézménye vagyunk, és továbbra is segíteni fogunk mindenkinek, aki igénybe veszi egészségügyi szolgáltatásainkat. Arra kérem a polgárokat, hogy vigyázzanak magukra, kövessék a járványügyi szakemberek tanácsait, mert felelős magatartással és orvosi védelemmel legyőzhető a vírus – mondta a szenttamási egészségház igazgatója.

 

P. L.

szenttamas.rs