Hírek

Szenttamas.rs

 

Közösen dolgoznak a megelőzésen

Várakozáson felüli volt az érdeklődés az ingyenes egészségügyi vizsgálat iránt

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségházban vasárnap újabb ingyenes egészségügyi vizsgálatot tartottak. A reggel 8 órakor kezdődő akció középpontjában ezúttal a pajzsmirigybetegség kialakulását megelőző vizsgálat volt, az érdeklődők a vizsgálat részeként vérvételre (TSH, Ft4) is jelentkezhettek. A várakozásoknak megfelelően az érdeklődés nagy volt, hiszen ezek a vizsgálatok nagyon egyszerűek és gyorsak, nem volt szükség időpont-egyeztetésre, és várakozni sem kellett, az eredményeket pedig azonnal ismertették a páciensekkel.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere az akcióval kapcsolatban elmondta, a község polgárainak egészségügyi ellátása továbbra is prioritást élvez az önkormányzat és az egészségház számára. Kiemelte, a megelőző vizsgálatok folytatódnak, a polgárok számára pedig továbbra is szerveznek hasonló ingyenes akciókat.

− A szenttamási egészségházban az előző négy évben a köztársasági, tartományi és az önkormányzati forrásokból 55 millió dináros beruházás történt. A kapott eszközökön különböző egészségügyi berendezéseket és felszerelést, továbbá mentőautót vásároltak. Külön kiemelhető, hogy sikerült beszerezni egy új röntgen- és ultrahangkészüléket, valamint egy mammográfiai gépet is. A község továbbra is részt vesz az egészségháztól érkező kezdeményezésekben, és azon dolgozunk, hogy a polgárok számára gondoskodjunk a megelőzési akciók folytonosságáról és a zavartalan egészségügyi ellátásról – mondta a szenttamási polgármester.

 

 

Dr. Vlastimir Kladar, az egészségház igazgatója elmondta, az intézmény rendszeresen bekapcsolódik az egészségügyi minisztérium által szervezett megelőző akciókba, amelyek iránt a polgárok minden alkalommal hatalmas érdeklődést mutatnak.

− A különböző poliklinikai vizsgálatok alkalmával nehéz időpontot kapni egy-egy endokrinológiai, radiológiai vagy CT-vizsgálathoz, míg az ilyen és hasonló akciók folyamán elvégezhető pl. a pajzsmirigy ultrahangos vizsgálata és a hormonanalízis, amelyek azonnal utalnak a páciens, illetve a beteg állapotára. A szenttamási egészsgégház minden alkalommal bekapcsolódik az ilyen és hasonló akciókba, amelyeknek célja a különféle betegségek kialakulásának megelőzése – mondta Vlastimir Kladar.

Egyúttal felhívta a szenttamásiak figyelmét, hogy az egészségháznak egészségügyi minisztérium támogatásával sikerült előteremteni eszközöket a CRP és a D-dimer vizsgálatokhoz, az analízishez pedig egy új készüléket is vásároltak.

 

 

Forrás: Magyar Szó

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs