Egészségház

DR. ĐORĐE BASTIĆ

 

Felborult a szenttamási mentőautó

Szolgálat közben szenvedett közlekedési balesetet a szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségház mentőkocsijának vezetője, de túl van az életveszélyen, ágyéki gerincsigolyája sérült meg.

Ismeretlen okok miatt az ÚjvidékSzenttamás főúton felborult a Szenttamásra tartó mentőautó, majd több fordulat után lerepült az útról. A mentőt Predrag Ivanović a szenttamási egészségház sofőrje vezette, aki szerencsére egyedül ült a gépjárműben. A Pionir Rt. Birtokának közelében történt baleset után a sofőr telefonon kért segítséget. Az egészségház sürgősségi osztályának csoportja azonnal a helyszínre sietett, és megállapította, hogy a sérült sofőr nem tudja mozgatni a lábát, ami miatt azonnal az újvidéki idegsebészeti osztályra szállították. Az elsődleges vizsgálatok szerint a sofőr sérülése nem életveszélyes, a hetedik lumbáris (ágyéki) gerinccsigolyáját fájdalja. Amennyiben nem lépnek fel szövődmények, két nap múlva háziápolásra kiengedik.

A szenttamási egészségházban elmondták, Ivanovićnak egy, az újvidéki kórházban tartózkodó beteget kellett volna hazaszállítania, mivel azonban a beteget továbbra is benttartották, egyedül jött hazafelé.

Azt, hogy tulajdonképpen mi okozta a balesetet, egyelőre nem tudni, a vizsgálat folyamatban van.

Összetört mentőautó 2015. november 27

Forrás: srbobran.net