Egészségház

Szenttamas.rs

 

Újabb oltópont nyílik Szenttamáson

 

A szenttamási Dr. Đorđe Bastić Egészségházban továbbra is folytatódik az akció, amely lehetővé teszi, hogy előzetes regisztráció nélkül is fel lehessen venni a védőoltásokat. Az intézményben működő oltóponton május 6-án (csütörtök) 11-től 14 óráig várják az érdeklődőket, akik a kínai Sinopharm és az orosz Sputnyik V oltás közül választhatnak.

Az egészségház ugyancsak értesíti a polgárokat, hogy az orosz Sputnyik V vakcinát kivéve a többi oltóanyagot felvehetik a 16 évnél idősebb, a legalább 12 hetes várandós, és a szoptató nők is.

Az intézmény oltással foglalkozó egészségügyi dolgozói felszólítják a polgárokat, hogy éljenek a lehetőséggel, és egyszerűen, gyorsan és várakozás nélkül vegyék fel az oltást, hozzájárulva így a kollektív immunitás szintjének emeléséhez.

A közleményben egyúttal felhívják a szenttamásiak figyelmét, hogy a Kék Kör, a Cukorbetegség Ellen Küzdők Szenttamási Egyesületének helyiségében (Sonja Marinković 18. a) egy újabb oltópont nyílik, amely péntektől, illetve szombattól fogadja az oltás iránt érteklődőket.

Az említett címen minden feltétel adott az oltáshoz: biztosított az oltóanyagok tárolása, a páciensek egészségügyi vizsgálata, maga az oltás és az azt követő rövid tartózkodáshoz szükséges felszerelés és helyiség is. Az oltópot megnyitásáról és az oltási időpontokról a napokban tájékoztatjuk a polgárokat, olvasható a szenttamási egészségház közleményében.

 

szenttamas.rs