Hírek

Szenttamas.rs

 

Folytatódik az együttműködés

Jövőre is lesz szenttamási résztvevője a régió legnagyobb tehetségkutató versenyének

Szenttamás jövőre újból részt vesz a régió legnagyobb tehetségkutató versenyén, a Szerbia Európa Ritmusában elnevezésű zenés rendezvényen. Az erről szóló szerződést tegnap írta alá Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Igor Karadarević, a rendezvény igazgatója. Mint ismeretes, a 2021-ben tartott döntőt Szenttamás képviselői nyerték, így a legutóbbi verseny házigazdája községünk volt. A szerződés értelmében a 2023-ban sorra kerülő rendezvényen újabb lehetőség nyílik a fiatal szenttamási tehetségek bemutatkozására.

A szerződések aláírását követően Igor Karadarević elmondta, a döntő televíziós közvetítése az eddigi legjobb élő közvetítés volt, amivel igen magasra emelték a lécet, és ezt a színvonalat a rendezvény soron következő házigazdájától is elvárják.

− Örülök, hogy Szenttamás – immár negyedik alkalommal – újra hozzájárul a legnagyobb országos gyermekfesztivál népszerűsítéséhez. Mindent beleadunk, hogy a sikeres együttműködés tovább folytatódjon, és hogy a szenttamási gyerekek a zenés-táncos hagyomány ápolása mellett jó barátságot alakítsanak ki a hazai, magyarországi, mondtenegrói, észak-macedóniai, és bosznia-hercegovinai társaikkal − mondta Igor Karadarević.

Ami az eddigi rendezvények színvonalát illeti, Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere ugyancsak elégedettségének adott hangot és elmondta, a szenttamási, turiai és nádaljai fialok előtt ismét nyitva áll a bemutatkozás lehetősége, hiszen a tehetségek újra színpadra és a milliós tévénéző elé állhatnak.

− Elégedett vagyok azzal, ahogyan házigazdaként bemutakoztunk és hogy a lehető legmagasabb szinten végeztük el a ránk háruló a feladatot. Biztos vagyok benne, hogy az új csapat ismét kiválóan képviseli községünket, és örülök annak, hogy a verseny szervezőivel közösen megtaláljuk a lehetőséget az itteni tehetségek bemutatkozására – fogalmazott Radivoj Debeljački.

A Szerbia Európa Ritmusában rendezvény házigazdája 2023-ban Nagybecskerek lesz.

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs