Hírek

Szenttamas.rs

 

Szenttamás lesz a házigazda

Sorsolással döntötték el a résztvevők vetélkedőn való fellépését

A Szerbia Európa ritmusában minden évben megrendezésre kerülő zenés vetélkedő, melyen országunk különböző községeiből, városaiból, falvaiból érkező fiatalok mutatkoznak be a zsűri előtt és küzdenek az első helyért. A tavalyi döntőben Szenttamás képviselői nyertek, így október 15-én községünk ad otthont a vetélkedő döntőjének.

A Szabadság téren zajló sorsolást megelőzően Igor Karadarević, a Szerbia Európa ritmusában elnevezésű projekt igazgatója elmondta, az általános és középiskolai tanulók számára kiírt verseny célja felismerni, ösztönözni, fejleszteni, illetve megőrizni a fiatal szerbiai tehetségeket, tiszteletben tartani az emberi jogokat, népszerűsíteni az interkulturalitást és a toleranciát. Ebben az idényben a projekt 22 várost ölel fel, amelyek mindegyike egy európai állam nagykövetségét kapja partnerként.

Az első húzást dr. Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár ejtette meg, őt követően pedig a résztvevő városok képviselői húztak egy-egy golyócskát, amelyben egy cédulára írva szerepelt az adott helység neve, így állt össze a sorrend.

A sorsoláson Szenttamás a 12. sorszámot kapta, vagyis az itteni fiatalok a középmezőnyben lépnek fel.

Milena Alargić, a szenttamási képviselő-testület elnöke a műsorvezetővel folytatott beszélgetésben kiemelte, a város számára nagy megtiszteltetés hogy mind a 22 város képviselőjét vendégül láthatja, és hogy megkezdődtek az előkészületek az október 15-én kerülő rendezvényre.

− Házigazdaként mindent megteszünk azért, hogy tovább emelkedjen a rendezvény színvonala. Mindenkit szeretettel várunk Szenttamásra, a gyerekeknek pedig kívánom, hogy érezzék jól magukat nálunk, és hogy a legjobb csapat nyerjen – üzente Milena Alargić.

A győztes csapat egyhetes utazást nyer az általa képviselt európai országba, a győztes város, illetve község pedig a következő ciklusban a Szerbia Európa ritmusában című projekt házigazdája lesz.

  

Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs