Bejelentő

Szenttamas.rs

 

A Viszkis Szenttamáson a Vajdasági Vándormozi szervezésében

 

2018. február 10-én 19 órai kezdettel a szenttamási Zsebszínházban

A Viszkis magyar akciófilm, 126 perc, 2017

16 éven aluliak számára nem ajánlott.

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.

Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője... míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel. Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával...

A Viszkis rabló több tucat alkalommal rabolt ki pénzintézeteket, a rendőrség azonban hosszú ideig mégsem tudott a nyomára bukkanni, miközben a közvélemény és a sajtó egyre jobban megkedvelte a rejtélyes, a rablásait erőszak nélkül kivitelező bűnözőt. Valós események alapján.

RENDEZŐ: Antal Nimród

FORGATÓKÖNYVÍRÓ: Antal Nimród

OPERATŐR: Péter Szatmári

SZEREPLŐK: Csuja Imre, Csőre Gábor, Klem Viktor, Ifj. Vidnyánszky Attila, Schneider Zoltán, Oszter Sándor, Szalay Bence

Helyek foglalhatók Szabados Fodor Beátánál a 0638804026-os telefonszámon reggel 8-tól este 20 óráig.