Bejelentő

Szenttamas.rs

 

GION NÁNDOR AZ A38 HAJÓN

Gion Nándor - Miért boldog a Virágos Katona?

Árnyjátékok az A38 Hajón

Az Árnyjátékok széria november 16-ai epizódjában Gion Nándor életművét idézik meg Gados Béla és Ertl Zsombor színművészek. tartsatok velünk 11.16-án 19 órától a fedélzeten:

https://bit.ly/Arnyjatekok_1116_A38

„Szeretek mesélni. Leginkább igaz történeteket. És olyan dolgokról, amelyeket fontosnak tartok. Meggyőződésem, hogy a történések megfelelő leírása és egymás mellé állítása hatásosabb a hosszan tartó magyarázatoknál.”Gion Nándor neve és művészete összeforrt írásainak helyszínével, Szenttamással. Itt játszódik A kárókatonák még nem jöttek vissza, A sortűz egy fekete bivalyért, illetve a Latroknak is játszott tetralógia. A „valóság” és a fikció összejátszása, egymásra írása, az önéletrajzi elemek és a mesés-mágikus elemek mesteri keverése teszi ezt a szövegvilágot egyedüllálóvá, felismerhetővé. Nem is mindig tudjuk, mikor, hol járunk az időben, amikor Gion történeteit olvassuk, az sem mindig egyértelmű, hogy hol kezdődik Gallai István és hol Gion Nándor története. Talán ezért is érezhetők Gion Nándor történetei örökérvényűnek, élőnek, gyerekek és felnőttek számára is átélhetőnek. Az Árnyjátékok sorozatban ezt a világot térképezzük fel, bejárjuk Szenttamás és a Virágos Katona világának zegzugait, s ehhez Gion Nándor mesélőjét hívjuk útikalauzul.

A szöveget válogatta, szerkesztette: Benedek Anna, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársa. A Petőfi Irodalmi Múzeummal közös szervezésű eseményünkön közreműködik DJ Lee n’gum és az ATMO zenekar:

Usztics Péter - gitár

Antal Gábor - billentyű

Gyarmati Gábor - basszusgitár

Baki József - dobok

Jegyár: 500 Ft

Az aktuális járványügyi szabályok értelmében a zenei-irodalmi programot csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják - amely csak a személyi igazolvány egyidejű bemutatásával érvényes. Az estet élőben követhetitek november 16-án YouTube-csatornánkon:

 

szenttamas.rs