Hírek

Szenttamas.rs

 

Programokkal teli Gyermekhét

Napi szinten zajlottak a rendezvények az idei Gyermekhét keretében a szenttamási Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény minden óvodájában. Összegezve az eseményeket Biljana Bajić, az intézmény igazgatója emlékeztetett arra, hogy az idei gyermekhét a Gyermek azért gyermek, hogy szeressék és megértsék mottóval zajlott: − Az előző évekhez hasonlóan az óvónők és a gyerekek gazdag programot szerveztek az intézmény minden óvodájában. A már hagyományos jelmezbál mellett a kicsik betekintést nyertek a rendőrség és a tűzoltóság munkájába, jártak a Svetozar Miletić Gimnáziumban, ahol a kémia és biológia órákon a diákokkal és a tanárokkal érdekes kísérleteken vettek részt. Virágot ültettek, sétáltak, sportoltak, meglátogatták a másik óvodai csoportokat. A Hüvelyk Matyi óvodában a legkisebbek humanitárius segélyt gyűjtöttek a szőregi Olivera beteg kislány részére, mégpedig olyan módon, hogy eladták a műhelymunkákon saját kezűleg készített kézimunkákat – sorolta az intézmény igazgatója. Kiemelte, az idén három óvodába látogatott a polgármester és az önkományzati delegáció, akik szerény ajándékkal kedveskedtek a legkisebbeknek és elbeszélgettek velük.

A Gyermekhét keretében az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza A nyúl és a káposzta című mesét mutatta be hétfőn délután a lelkes közönségnek.

A tuki Barbie óvoda kis lakói hétfőn a Méhecske óvodába látogattak, kedden az óvoda udvarában sporttevékenységek folytak, szerdán a tűzoltók mutatták be felszerelésüket, csütörtökön különböző játékokat készítettek, pénteken pedig jelmezbált szerveztek. A begluki Piroska és a farkas óvoda udvarában hétfőn bűvész szórakoztatta az ovisokat, kedden a nagycsoportosok a gimnázium udvarán kézimunkáztak, utána pedig a piactéren tartottak aszfaltrajzot. Szerdán gölöncsér látogatta meg az ovisokat, igazi agyaggal gyurmáztak, majd a városelnököt fogadták. Csütörtökön ügyességfejlesztő sportjátékok voltak soron, pénteken pedig itt is a jelmezbál volt fókuszban.

 

P. L.

szenttamas.rs