Hírek

Szenttamas.rs

 

Édességcsomag és programok

Tartalmakban gazdag volt gyermekhét szenttamási ovikban

A gyermekhét alkalmából Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere és Milica Zarić polgármester-helyettes a község minden óvodájába ellátogatott és köszöntötték a legkisebbeket. Egyetlen gyermek sem maradt gratuláció és édességcsomag nélkül, és mint a helyszínen elhangzott, senki sem marad a helyiek törődése, odafigyelése, odaadó hozzáállása nélkül, mert a községnek szüksége van a minőséges és egészséges környezetben felnőtt, képzett utókorra.

− A gyermekhéten ellátogattunk a község összes óvodájába, ajándékokat osztottunk a gyerekeknek, támogatásunkról biztosítottuk a legkisebbeket és az óvónőket, és ami a legfontosabb, alaposan felmértük az óvodai épületek helyzetét és állapotát. A polgárok már értesültek arról, hogy az új tanév megkezdése előtt kilenc óvodát felújítottunk, és igyekezni fogunk a tanév alatt is folyamatosan támogatni az óvodák munkáját – fogalmazott a polgármester.

Összegezve a gyermekhét eseményeit Biljana Bajić, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója elmondta, az eseményekre idei évben is színes, tarka programokkal készültek, amelyekbe több alkalommal a szülőket is bevonták.

− A helyi Ifjúsági Iroda munkatársai fiatal facsemetéket biztosítottak, amelyeket az óvodák udvarában és a közelben lévő játszótereken közösen ültettünk el. Jártunk a Népkönyvtárban, ahol a könyvek világával ismerkedtek meg a gyerekek, a Zsebszínházban megtekintettünk a gimnázium diákjainak előadását, több óvodában is bemutatót tartott a helyi tűzoltó egyesület, a Vöröskereszt aktivistáival ruhaneműt és lábbalit gyűjtöttünk a rászoruló gyerekek számára, a szülők segítségével őszi műhelymunkákat szerveztünk. Minden óvodában megrendeztük a jelmezbálat, amit nagyon kedvelnek a gyerekek, továbbá ellátogattak egymás óvodájába, ahol közösen játszottak, barátkoztak.

Érdekes válaszokat kaptunk a kérdésre, ami egyúttal az idei gyermekhét mottója is volt: Mitől nőnek a gyermekek az égig? Szerintük a legfontosabb az, hogy apa és anya szeressék egymást, hogy szépet álmodjunk, hogy minden olyan édes legyen, mint a méz, szép legyen, vidám, mint a tengerben való fürdés, stb. – mutatott rá Biljana Bajić. Szöveg és fotó: Paraczky László

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs