Hírek

Szenttamas.rs

 

Polgármester járt az óvodákban

A szenttamási óvodákban a jó körülmények biztosítása folyamatosan elsőbbséget élvez

Többéves hagyomány, hogy a gyermekhét alkalmából Szenttamás község önkormányzata meglátogatja és megajándékozza az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény valamennyi csoportját Szerdán délelőtt a szenttamási önkormányzat delegációja, Radivoj Debeljački polgármester, Jovica Andrić és Kocsis Krisztián a községi tanács tagjai, Slobodan Subić, a Sport, Rekreációs és Idegenforgalmi Központ igazgatója és Biljana Bajić, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója először a Jovan Popović utcában lévő Hófehérke (központi) óvodát, majd a begluki városrészben a Piroska és a Farkas óvoda épületét kereste fel, ahova idén (három csoportban) 59 kis óvodást írattak be. A delegációt a tuki városrészben lévő Barbie óvodában 25 magyar óvodás énekkel és tánccal fogadta. A községi vezetőség tagjai mindenütt elbeszélgettek az óvónőkkel és pedagógusokkal, de a legkisebbekkel is, akik vidáman, énekszóval és saját kezűleg készített ajándékkal fogadták a vendégeket. Ugyanakkor az önkormányzat képviselői is ajándékcsomagokkal lepték meg a kicsiket.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere ez alkalomból elmondta, az objektumokban tett látogatás egyúttal lehetőség volt, hogy a helyszínen győződjenek meg arról, hogy az óvodák épületei és felszerelése teljes egészében megfelelnek a törvényes előírásoknak és modern kor követelményeinek:

− Valódi képet szeretnénk kapni arról, hogy a gyermekek hogyan és mivel töltik el idejüket az óvodában, milyenek a munka- és a szabadidő eltöltésének feltételei, ugyanis ezek biztosítása az önkormányzat legfontosabb feladatai közé tartozik. Az ilyen és hasonló alkalmak lehetőséget adnak arra, hogy közelebbről is betekintést kapjunk mindarról, ami az intézmény falain belül zajlik. Úgy gondolom, hogy a község területén működő kilenc óvodában valóban jók a munkafeltételek. Persze, mindig van néhány olyan dolog, amit jó lenne lecserélni, felújítani, hogy ezek a feltételek még jobbak legyenek, ennek ellenére örülök annak, hogy az önkormányzat folyamatosan gondot vezet az összes épület folyamatos karbantartásáról. Igyekezni fogunk, hogy a jövőben még jobban felszereljük és korszerűsítsük az óvodákat – ígérte a szenttamási polgármester.

Kocsis Krisztián, a községi tanács oktatással megbízott tanácsosa emlékeztetett arra, hogy a gyermekhét idei mottója A gyermek azért gyermek, hogy szeressék és megértsék:

− Nagyon fontos odafigyelni a gyermekekre, hiszen az ő kezükben van a jövő. Ebben az egy hétben a gyermekek vannak a középpontban és ennek így kellene lenni, az év többi napján is. Minden gyermeknek joga van arra, hogy boldog legyen, hogy szeressék, nekünk, a község képviselőinek pedig arra kell törekednünk, hogy ezt biztosítsuk – fogalmazott a tanácsos. 

Paraczky László

szenttamas.rs