Hírek

Szenttamas.rs

 

Szorgalmasan készülnek a szenttamásiak

A Kalala néptáccsoport egyelőre hétvégenként tartja a próbákat

Idén szeptember 25-én és 26-án Törökbecsén kerül sor a vajdasági magyar népzenei és néptáncegyüttesek és szólisták legnagyobb seregszemléjére, az LVII. Gyöngyösbokrétára és a XLIV. Durindóra. A szemléket a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szakmai partnersége mellett rendezi meg.

A szenttamási Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubjának Kalala néptánccsoportja Kiss Zselykó táncpedagógus segítségével néhány nappal ezelőtt kezdte meg az előkészületeket a Gyöngyösbokrétára. Robotka Angéla, a klub elnöke elmondta, a középiskolásokból és felnőttekből álló csoport szorgalmasan dolgozik, és a tanév befejeztével valószínűleg intenzívebbek lesznek a próbák:

− A Csoóri-pályázatnak köszönhetően sikerült némi támogatásra szert tenni, így tudunk koreográfust alkalmazni, és hétvégenként Újvidékről Kiss Zsélykó, néptácpedagógus jár le hozzánk oktatni. Két év kimaradás után a fiatalok újra igényelték a táncot, célunk pedig az, hogy a csoport fellépjen a Gyöngyösbokrétán, ahova egyébként már beneveztünk. Szeptemberig van még három hónap, és amennyiben szükség mutatkozik rá, a hétvégenként sorra kerülő próbákat gyakrabban, azaz hétköznapokra is betervezzük – mondta a klub elnöke.

 

Paraczky László

szenttamas.rs