Hírek

Szenttamas.rs

 

Felújított játszótér és nyári terasz

Két óvodát támogatott a Helyi közösség tanácsa

A nyáron megrendezett, sorrendben 22. Szenttamási Barázda szervezői az eseményt megelőzően ígéretet tettek arra, hogy a rendezvényen eladott italból származó bevételt teljes egészében humanitárius célokra fordítják.

A Helyi Közösség tanácsa, mint a szántóverseny fő szervezője olyan határozatot hozott, hogy a kapott pénzből két szenttamási óvodában felújítják a játszóteret. Az ígéretet tettek követték, a felújított játszótereket pedig az elmúlt héttől újra birtokukba vehették az ovodások.

A Snežana, valamint a Laza Kostić utcában található Bambi óvodában felújított játszóteret tegnap megtekintette Slobodan Subić, a Helyi közösség tanácsának elnöke, továbbá Bojana Jokić, Ninoslav Jokanović és Miroslav Reljić, a tanács tagjai. Hogy mi-minden került felújításra, a vendégeknek az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója, Biljana Bajić mutatta meg.

− A hintázók, a körhinta és egy-egy fából készült minikastély teljesen felújításra szorult. Köszönet a helyi közösségnek, hogy segített a játszótér felújításában, hiszen igen fontos, szinte folyamatosan használatban lévő játszótéri elemekról van szó. Amikor csak az időjárás engedi, a legkisebbek kint vannak az udvarban, és örömmel használják mindegyiket. Biztos vagyok benne, hogy az új és a megújult eszközök érdekesebbé és örömtelibbé teszik az itt eltöltött időt – fogalmazott az igazgatónő.

− A Bambi óvodában késő délutánonként valaki bemászhatott a kerítésen, és olyannyira tönkretette a játszóteret, hogy az teljes felújításra szorult. Jelenleg az egész terület rendezett, az elemek biztonságosak és a gyerekek nyugodtan használhatják őket. Biztos vagyok abban, hogy ez mindegyiküknek sokat jelent, főleg tavaszra, amikor naponta az udvaron lehetnek – mondta Bojana Jokić.

Slobodan Subić a sajtó képviselőinek elmondta, hogy a két játszótér felújítása közel 150 ezer dinárba került:

− A Szenttamási Barázda szervezésekor meghozott döntés jó beruházásnak bizonyult, hiszen az egyik óvodában teljesen felújítottuk a játszóteret, a másikban pedig kisebb nyári terasz készült, ahol az ovisok különböző foglalkozásokkal, műhelymunkával tölthetik el az időt. Ezen kívül mindkét óvodában átfestettük az udvarban található játszótéri elemeket – mondta a tanács elnöke. Hozzátette, ha minden jól megy, akkor a jövő évi rendezvény bevételének egy részét az óvodák belső rendbetételére, illetve a közösséget érintő egyéb tartalmakra fordítják.


Paraczky László

szenttamas.rs