Sporthorgászat

Szenttamas.rs

 

Lezajlott a petrovdani 12. Egyéni Horgászverseny

A szenttamási Šaran Sporthorgász Egyesület a Petrovdan alkalmából szervezett ünnepségek keretében július 17-én a Duna−Tisza−Duna-csatorna partján megtartotta immár hagyományos, sorrendben 12. Egyéni Horgászversenyét.

A versenyről szóló összefoglalójában István Károly horgászbíró elmondta, hogy az idei versenyre összesen 52 versenyző nevezett be, akik több vajdasági község egyesületét képviselték, de érkeztek Közép-Szerbiából is.

A résztvevők 7 óra körül érkeztek a híd lábánál lévő gyülekezőhelyre, majd a reggeli után a horgászhelyek sorszámainak húzása következett. Miután mindenki felkészült, 8 és 9 óra között a csali beszórása volt soron, a verseny pedig 9 órától indult, és 12 óráig tartott.

A csapatok három csoportban versenyeztek, a végén a szervezők által biztosított versenybírák elvégezték a kifogott hal mérését, és a fogást azonnal visszaengedték a csatornába.

A díjazottak sorrendje a következőképpen alakult:

Az első szektor győztese a topolyai Kiskároly Róbert let (5385 gr), a második helyre az úvjvidéki Vanja Bolesnikov (3555 gr), a harmadik pedig az ugyancsak újvidéki Duško Kovačević lett, aki 3380 gr halat fogott.

A második szektorban a legügyesebb sporthorgász a bácsföldvári Hanák Attila volt (3090 gr), a második helyen a ćićevaci Srba Stojanović végzett (2490 gr), harmadik pedig az óbecsei Sekulić Milan lett, 2265 gr kifogott hallal.

A harmadik szektorban az első helyre valjevói Antonić Kosta került (7050 gr), a másodikra a zentai Bicók Róbert (5865 gr), a harmadik helyre pedig Akinin Adrián óbecsei horgász került, aki 5320 gr halat fogott.

A szervezőktől minden benevezett horgász ajándék pólót, a legjobbak pedig érmeket és serlegeket kaptak.

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

szenttamas.rs