Hírek

Szenttamas.rs

 

Horgászversenyt szerveztek Szenttamáson

A nagybecskereki csapat négy aranyéremmel lett gazdagabb

Szenttamás volt a házigazdája a Vajdasági Mozgáskorlátozottak Sportszövetsége által szervezett Tartományi Horgászverseny döntőjének, amelyet szombaton rendeztek a Duna‒Tisza‒Duna-csatona bal partján, a Nagyhíd közelében. Az esemény házigazdája a Predrag Nićin által vezetett Fogyatékos Személyek Sport- és Rekreációs Egyesület volt. A rokkantkocsival is könnyen megközelítő horgászhelyeken idén 12 csapat versenyzett, amelyek a helyiek mellett Fehértemplomról, Nagybecsekerekről, Szabadkáról, Palánkáról, Verbászról, Kúláról, Újvidékről, Ópazováról, Inđijáról és Pancsováról érkeztek.

A gyülekező reggel 7 órakor volt, 8 órától közös reggeli, majd miután a bírák ismertették a szabályokat, 9 órától elkezdődött a verseny, amely délig tartott. Ezt követően a kifogott hal mérése és az eredményhirdetés következett, az esemény pedig közös ebéddel zárult.

Milorad Ćilibarda a sportszövetség elnöke a versenyről pozitívan nyilatkozott és elmondta, a tartomány városaiból és településeiről a legjobb horgászok érkeztek Szenttamásra, vagyis azok, akik a körzeti elődöntőkben első helyezést értek el. A legtöbben az úsztatós kategóriában neveztek be, a döntő pedig egyúttal idényzáró verseny is:

− Szenttamáson valóban a legkedvezőbb feltételek mellett versenyezhetnek a fogyatékkal élők, hiszen könnyű megközelíteni a vízpartot, az itteni egyesület pedig törekszik a horgászhelyek karbantartására, igazi bázist alakítottak ki. Ráadásul a település földrajzilag Vajdaság központjában található, nincs túl messze senkinek. A tagság számára fontosak az ilyen versenyek, hiszen jólesik kimenni a természetbe, friss levegőn tartózkodni ilyen gyönyörű környezetben, a víz mellett. Fő célunk, hogy összegyűjtsük az embereket, és egész évben szórakoztató szabadidős eseményeket biztosítsunk számukra. Ma horgászat, holnap atlétika, asztalitenisz és foci. Havonta legalább egyszer szervezünk valamilyen sporteseményt – sorolta a Vajdasági Mozgáskorlátozottak Sportegyesületének elnöke.

Milorad Ćilibarda egyúttal köszönetet mondott a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Harcos és Szociálisügyi Minisztériumnak, a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárságnak, a szenttamási önkormányzatnak és a helyi Šaran Sporthorgász Egyesületnek a verseny megszervezésében nyújtott támogatásért.

A résztvevő csapatok négy (három férfi és egy női) szektorban versenyeztek. Az első helyet négy aranyéremmel a nagybecskereki csapat nyerte, a második helyen a palánkai horgászok csapata végzett, akik két ezüst és két bronzérmet nyertek, a házigazda, Szenttamás csapata pedig harmadik lett, két ezüstérmet, valamint egy negyedik és egy hatodik helyet szerzett.

 

 

Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

2024. július 2. 17 óra

szenttamas.rs