Hírek

Szenttamás.rs

 

Humanitárius koncert volt Szenttamáson

Az est teljes bevételét egy kétéves beteg kisfiú gyógykezelésére ajánlották fel

A nemzetközi nőnapot megelőzően nagy humanitárius koncertre került sor a szenttamási Zsebszínházban, amely keretében a verbászi Alapfokú Zeneiskola növendékei és tanárai, valamint az iskola szenttamási és ókéri (Zmajevo) kirendeltségének diákjai léptek fel. Az est teljes bevételét Petar Desnica kétéves nádaljai kisfiú további gyógykezelésére ajánlották fel.

Az utolsó helyig megtelt teremben a zeneiskola növendékeinek előadásában hegedűn, gitáron, zongorán és harmonikán a komolyzenei darabok mellett népdalok, tánczene és gyermekdalok is felcsendültek, fellépett továbbá az iskola kórusa és tamburazenekara is. A lelkes közönség minden egyes produkciót hosszan tartó tapssal jutalmazott.

A műsort követően Marijana Marki, az iskola igazgatója elmondta, az idén újvékor már tartottak egy humanitárius koncertet, a szenttamási fellépésre a nőnap alkalmából készültek, azonban miután értesültek a humanitárius segélynyújtás lehetőségéről, úgy döntöttek, hogy a két dolgot összekötik.

− A koncert megtartását elsősorban március 8-a motiválta, de miután hallottuk, hogy jótékonysági est iránt is szükség mutatkozik, úgy döntöttünk, hogy a kettőt összevonjuk, a cél pedig adományokat gyűjteni a kisfiú további gyógykezelésére. Tekintettel arra, hogy Szenttamás mellett az iskolának Nádalján is működik egy tagozata, a közönség többnyire helyi fellépőket láthatott és hallhatott, de itt voltak a verbászi és az ókéri növendékek, valamint a zeneiskola tanárai is – sorolta Marijana Marki.

A koncert végén a szervezők átadták a kisfiúnak és szüleinek az önkéntes adományokból összegyűlt 63 150 dinárt.

A verbászi Alapfokú Zeneiskola szenttamási fiókintézete 17 éve működik. Az idei tanévben 80 diák jár alapfokú képzésre, zongora, hegedű, harmonika és klarinét-szakra

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs