Hírek

Szenttamas.rs

 

Kiss Natália önálló kiállítása Újvidéken

A kilenc grafikai alkotás a térben található elemek változásait követi

Az újvidéki Miloš Crnjanski Művelődési Központban július 15-én megnyílt a szenttamási Kiss Natália grafikus önálló tárlata. A kiállítás kilenc grafikát tartalmaz amelyek a A tér határai című sorozatból származnak. A grafikák algráfia technikával készültek, és a tér mélységével valamint az adott térben lévő elemek idővel történő változásával foglalkoznak.

A fiatal művész alkotásaiban nem csak a térben található elemek változásait követi, hanem azt is, hogy az idő múlásával hogyan változik meg maga az alkotó viszonya az adott térrel, és hogy ugyanazt a teret hány féle képpen élheti meg és ábrázolhatja.

A kiálltás minden munkanapon 9-től 14 óráig tekinthető meg a Vojvoda Putnik utca 2. szám alatt.

Kiss Natália Újvidéken született, 1994. október 24-én. Középiskolai tanulmányait Zentán a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti technikus szakán fejezte. Az újvidéki Művészeti Akadémián 2018-ban végezte el az alapkézést, 2021-ben pedig a mesterképzést, grafika szakon. Szenttamáson él és dolgozik.

Kiemelkedő díjai közé tartozik a Love Your Body plakátpályázat fődija (2013). 2018-ban az újvidéki Művészeti Akadémia képzőművészeti tanszékének grafika szakán a Legsikeresebb grafikai alkotás díjat nyerte el, továbbá a Prijedorban megrendzetett 2. Nemzetközi Műalkotások papíron elnevezésű rendezvényen különdíjat kapott. Tagja a Híd Kör Art-nak és a Vajdasági Képzőművészek Egyesületének. 

Paraczky László

szenttamas.rs