Hírek

Szenttamas.rs

 

Új igazgató a Szociális Központban

Lezajlott a szenttamási képviselő-testület 14. ülése

A szenttamási Községi Képviselő-testület sorredben 14. rendes ülését szeptember 30-án tartották. Az ülésre Milena Alargić házelnök 10 napirendi pontot terjesztett be, amit az ülésen egy ponttal bővítettek.

Miután a képviselők elfogadták az előző ülés rövid jegyzőkönyvét, a második napirendi pont alatt döntés született Szenttamás község 2022–2028 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési tervének kidolgozásáról szóló határozat módosításáról. A folytatásban elfogadták a diákok és egyetemisták a tudomány, a művészet és a sport terén elért kiemelkedő eredményekért járó ösztöndíjról szóló határozat második módosítását.

A csütörtöki ülésen a képviselők jelentést hallhattak a közlekedésbiztonság alapvető mutatóiról a 2016 és 2020 közötti időszakban, elfogadásra került az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény 2020/2021-es évre vonatkozó munkajelentése, továbbá az intézmény idei tanévre vonatkozó munkaprogramja. Ugyancsak döntöttek a városi személyszállítási tevékenységek Szenttamás község területén történő bízásáról szóló közmegállapodás 1. mellékletének végleges tervezetének a jóváhagyásáról, majd megválasztották a Szociális Központ új igazgatóját. Biserka Veselinović, a központ eddigi igazgatójának munkáját először a dr. Ilija Gazepov, a községi tanács tanácsosa és Svetlana Đorđin, képviselő, őket követően pedig Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere köszönte meg, aki többek között elmondta, hogy a Szociális Központ munkája egyúttal az önkormányzat tükörképe a polgárok szemében, és amennyiben az intézmény jól működik, az egyúttal a kiváló együttműködésről és a szociális problémák gyors és hatékony megoldásáról szól: − Biserkának, mint komoly és felelősségteljes személynek köszönjük sokéves munkáját, az együttműködést, a nehéz esetek professzionális megoldását és mindazt, amit az elmúlt évtizedekben az intézmény vezetőjeként, igazgatójaként az itteni közösségért és a nehéz helyzetben élőkért tett. Bízunk abban, hogy nyugdíjasként továbbra is bármilyen tanácsért nyugodtan fordulhatunk hozzá – fogalmazott a szenttamási polgármester, majd Milena Alargittyal, a képviselő-testület elnökével átadták Biserka Veselinovićnak az önkormányzat köszönőlevelét és ajándékát.

A képviselő-testület egyhangú döntése alapján a Szociális Központ új igazgatója az elkövetkező négy évben Dragutinović Svetlana, újvidéki pszichológus lesz.

Az ülés utolsó előtti napirendi pontja a Vuk Karadžić Általános Iskola új összetételű iskolaszékének kinevezése volt, végül a képviselői kérdések is elhangzottak.

 

Forrás: Magyar Szó

szenttamas.rs