Hírek

Szenttamas.rs

 

A KKT 24. ülése

A szenttamási képviselő-testület odaítélte az idei Októberi Díjakat

A szenttamási Községi Képviselő-testület sorredben 24. rendes ülését október 13-án tartották. Az ülésre Milena Alargić házelnök 24 napirendi pontot terjesztett be.

Az ülés legfontosabb napirendi pontjaként a képviselők többségi szavazattal elfogadták a községi díjak és elismerések odaítélését végző bizottság jelentését, ami az idei Októberi Díjak és Köszönőlevelek odaítélésére vonatkozik.

Az idén Szenttamás községben Októberi díjat kap Svetozar Kaćanski Batuka, nyugalmazott rajztanár, a község díszpolgára címet pedig Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere kapja.

Ugyanakkor a képviselők határozatot hoztak, hogy október 19-én, Szenttamás napján köszönőlevelet adnak át a példamutató eredményekért és a munkában elért sikerek elismeréséért, a vállalkozásokért, humánus tettekért, a kimutatott bátorságért, valamint az emberélet és az anyagi javak megmentéséért hozott áldozatért. Az idén a díjak odaítélésével foglalkozó bizottság javaslatára tíz Köszönőlevél kerül kiosztásra.

Eddigi humanitárius tevékenysége miatt a bizottság Köszönőlevél odaítélésére javasolta Tóth István András, Szögi Tibor, Radoslav Došlov, Rajda Ferenc, Radoslav Vukčević és Vlada Branković többszörös önkéntes véradót, Branko Debeljačkit, eddigi jótékonysági és humánus munkájáért, Grozdana Pecarskit, az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény egykori dolgozóját, Dušan Srdanov maratonfutót az eddig elért kiváló eredményekért, és Sava Radonićot a munkában elért eddigi sikerekért.

A díjakra jelölteket a képviselők egyhangúlag elfogadták.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere felszólalásában köszönetet mondott a felterjesztőknek és a polgároknak, akik támogatták a bizottság munkáját.

− Szenttamás Község Díszpolgára címet ezúttal Czeller Zoltán, Jánoshalma polgármestere kapja, a magyarországi testvérvárossal immár 21 éve működünk együtt, a testvérvárosi megállapodást tavaly újítottuk fel. Meggyőződésem, hogy a díj tovább erősíti kapcsolatainkat, a különböző kulturális és egyéb területen történő együttműködést. Községünk az idei Októberi Díj odaítélésével szeretné megköszönni Svetozar Kaćanski rajztanár és festőművész eddigi munkáját és mindazt, amit az itteni művészet terén tett. Többen teljesen megérdemelten kapnak Köszönőlevelet, elismeréssel tartozunk nekik azért, hogy támogatták városunk fejlődését, a humánus tettekért és hogy jelen voltak, amikor szükség volt rájuk – fogalmazott a szenttamási polgármester.

A fentiek mellett a képviselő-testület csütörtöki ülésén határozatot hozott az idei évi községi költségvetés második módosításáról, határozat született Lenka Dunđerski emlékművének felállításáról, elfogadásra került az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény elmúlt tanévre vonatkozó munka- és pénzügyi jelentése és az idei tanávre vonatkozó munkaprogram, a szenttamási, turiai és nádaljai helyi közösség 2023. évre vonatkozó munkaterve, új tagokat kapott a Svetozar Miletić Gimnázium és Közgazdasági Középiskola, a Vuk Karadžić és a nádaljai Žarko Zrenjanin Uča iskolák iskolaszéke, kinevezték az Öröm Iskoláskor Előtti Intézmény igazgató bizottságának új tagját és a Graditelj Közvállalat megbízott igazgatóját stb.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs