Hírek

Szenttamas.rs

 

Szenttamás: 300 millió dinár az utak felújítására

A Graditelj Közvállalat élére Miloš Jovanović eddigi megbízott igazgatót választották

A szenttamási Községi Képviselő-testület sorredben 25. rendes ülését november 10-én tartották. Az ülést Milena Alargić házelnök helyett Slobodanka Gradinac, a képviselő-testület elnökhelyettese vezette, aki 9 napirendi pontot terjesztett be.

A 24. ülés rövid jegyzőkönyvének elfogadása után a jelenlévők a község településrendezési tervének módosításáról és bővítéséről döntöttek. Radivoj Debeljački Szenttamás polgármestere felszólalásában rámutatott a módosítás fontosságára és elmondta, a településrendezési terv bővítése az egykori Elan hotel mögötti területre vonatkozik, ugyanis a nemrégiben magánosított épülethez tartozó telek túl kicsi a kísérő objektumok (egy nyitott és fedett medence) megépítéséhez.

− Fontos, hogy ez a projektum fejlődjön, és hogy zökkenőmentesen nekiláthassunk mindennek, amit elterveztünk, úgy, ahogyan azt elképzeltük és hogy a régóta nem használt épület (hotel) újból működjön. A község fejlődése szempontjából igen jelentős lépésről van szó – mondta a polgármester.

Az ülés folytatásában a képviselők jóváhagyták a hogy a Jovan Popović utca 25-ös száma alatt székelő Helyi közösség térítésmentesen használja az egykori bíróság épületét, Miloš Jovanovićot, a Graditelj Közvállalat eddigi megbízott igazgatóját kinevezték igazgatónak és kijelölték a Helyi közösség tanácstagjainak a megválasztásával foglalkozó bizottság tagjait.

A 2021-es évre vonatkozó közlekedésbiztonságról szóló beszámoló keretében a polgármester újra felszólalt, és többek között elmondta, az önkormányzat az elmúlt két évben közel 300 millió dinárt költött az utak felújítására a község területén.

− A község területén áthaladó állami és települések közötti utakon lévő közlekedési jelekre az idén mintegy 6 millió dinárt költöttünk. Jövőre a településen lévő utakra és közlekedési jelekre fókuszálunk, ugyanis azokkal évtizedek óta senki sem foglalkozott – mondta Radivoj Debeljački.

  

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs