Hírek

Szenttamas.rs

 

Gyermekhét a könyvtárban

A szenttamási Népkönyvtár szeptember 30-án a magyar népmese napjával kezdte meg gyermekheti rendezénysorozatát. A Gion Nándor Kulturális Központtal közösen műhelymunkát szerveztek a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola második osztályos tanulóinak részvételével. Bendek Elek: Kondás Jankó című meséjét Berecz Gaál Brigitta foglalkozásvezető dolgozta fel.

Az intézmény szeptember folyamán rajzpályázatot hirdetett a második és harmadik osztályos tanulók, valamint a Gyöngy egyesület tagjai részére. A Kalandozások a tündérek és varázslók világában témájú felhívásra több mint 70 rajz érkezett, amelyekből kiállítást nyílt a könyvtárban. A gyermekhét alkalmából több iskolás csoport is ellátogatott az intézménybe, és megtekintette társaik alkotásait.

A helyi Bambi iskoláskor előtti intézmény kisóvodásait is fogadták, akik a meséskönyvek és gyermeklexikonok segítségével a házi- és a vadmacskák világával ismerkedtek meg.

Szerdán délután az adai Jancsi Bohóc Bábszínháza a Kacor király című mesét mutatta be a lelkes kis közönségnek. A kisóvodások és az iskolások élvezettel nézték végig a fél órás bábjátékot és aktívan bekapcsolódtak az előadásba.

Végezetül tegyük hozzá, hogy a Szenttamási Népkönyvtárban október 18-án 17 órától a Vajdasági ládafia című könyvet mutatják be.

  

Szöveg: Paraczky László

Fotó: Pintér Andrea

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs