Hírek

Szenttamas.rs

 

Lezajlott a községi szavalóverseny

Több, mint 60 diák szavalta kedvenc versét a Népkönyvtárban

Három év kihagyás után a Szenttamási Népkönyvtárban 2023. március 14-én újra megrendezésre került a községi szavalóverseny. Pintér Andrea, a könyvtár igazgatója elmondta, a hosszabb kényszerszünet a járvány miatt történt, idéntől viszont folytatódik a község egyik legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye.

− Az idén 60 diák jelentkezett a község négy általános iskolájából, Turiáról, Nádaljáról és két szenttamási iskolából, illetve a gimnáziumból. 60 tanuló az azt jelenti, hogy az elsőtől negyedik osztályig 30 diák, az ötödiktől a nyolcadik osztályosokig szintén 30 diák, és néhány gimnáziumi tanuló. Mindegyik kategóriából 2-2 diák juthat tovább a körzeti szavalóversenyre, amelyet április 1-jén és 2-án tartanak Bácson. Ez már az elmúlt években is így volt, tehát marad az a hagyomány, hogy a szenttamási versenyzők Bácson mérettetik meg magukat, utána pedig – amennyiben sikerrel járnak – akkor a szécsányi tartományi szavalóversenyre jutnak tovább – mondta Andrea.

A több, mint kétórás községi verseny idei győztesei: Marijanski Sara, Blazsanyik Zsófia, Pavlov Teodora, Bakos Dorina, Jacić Biljana és Momčilović Teodora.

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs