Hírek

Szenttamas.rs

 

Új kosárlabda pályát kapott Nádalja

A faluban folytatódnak az aszfaltozási munkálatok

A nádaljai Helyi közösség épülete mögötti részen a szenttamási önkormányzat támogatásával teljesen új kosárlabda pálya épült. A játszótér és park mellett épült pálya teljes egészében a fiatalok sport és rekreációs céljait szolgálja, egyúttal ideális hely a szabadidő eltöltéséhez. A helyszínen járva megtudtuk, hogy a sportpálya helyén régi épület állt, egykoron a falu nyugdíjas egyesülete működött itt, de az iroda időközben átköltözött a Helyi közösség új épületébe, a már omladozó félben lévő épületet pedig lebontották.

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere, valamint a község sportéletének fejlesztésével megbízott Todor Šimpraga és Jovica Andrić a héten megtekintették az új kosárlabda pályát, és megállapították, hogy az teljes egészében megfelel a modern követelményeknek. A sajtó képviselőinek elmondták, tervben van még néhány pad elhelyezése a pálya körül, de azt a kosárlabda sport kedvelői máris birtokukba vehetik. A szenttamási polgármester a látogatás során emlékeztetett arra, hogy ez csupán egyike az önkormányzat által épített vagy felújított pályának, utalva ezzel a Rekavica melletti, a sportcsarnok mögötti és az Unčić-Kać városrészben épült sportpályákra. Szavai szerint ez a gyakorlat a jövőben is folytatódni fog, mert az önkormányzat szeretné, hogy az összes meglévő pályát reprezentatív állapotba hozza, de újakat is építsen ott, ahol ezt a polgárok kérik.

Nádaljai látogatásuk során az önkormányzat képviselői megtekintették azokat az utcákat, ahol új utak épülnek.

− Turián és Nádalján befejeződött az utcák aszfaltburkolatainak a felújítása, Nádalján új utak is épülnek ott, ahol eddig még nem volt aszfaltút. Azt a feladatot tűztük ki célul, hogy a község területén minden utcát le kell aszfaltozni, hiszen a 21. században élünk, és ez a legkevesebb, amire a polgárok számíthatnak amikor a településen az infrastruktúra rendezéséről van szó – mondta a szenttamási polgármester. 

Paraczky László

szenttamas.rs