Hírek

Szenttamas.rs

 

Százhét egyetemista jogosult ösztöndíjra

Kedden tizenötödik alkalommal írtak alá egyetemisták ösztöndíj-szerződést a szenttamási önkormányzattal, amely a 2022/2023-es tanévben 107 hallgató tanulmányait támogatja.

− Örülünk annak, hogy az önkormányzatnak ismét van lehetősége szerződéseket kötni a jól tanuló hallgatókkal és biztosítani az ösztöndíj folyósítását. Az idén is több, mint 100 ösztöndíjat folyósítunk a tudomány, a művészet és a sport területén tanulóknak, és mindannyiunk örömére számuk egyre növekszik. Egy kis önkormányzat számára mint a miénk, ez nagy büszkeség és megtiszteltetés. Az egyetemisták támogatása a jövőbe történő beruházást jelenti. Érdekünk, hogy minél több hallgató befejezze az egyetemet, visszatérjen a községbe és hozzájáruljon az itt élő közösség fejlődéséhez. A költségevetésből összesen 6 millió dinárt különítettünk el erre a célra, de tisztában vagyunk azzal, hogy ezt az összeget idővel növelni kell – mondta Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere.

Egyúttal felhívta az egyetemisták figyelmét arra, hogy bármilyen kihívással szembesülnek, forduljanak bizalommal az önkormányzathoz.

Az idei tanávben 107 egyetemista kapott ösztöndíjat: 33 elsőéves hallgató, 26 olyan hallgató, akik átlageredménye 7,00 és 7,99 között van, valamint 48 hallgató, akik tanulmányi eredménye 8,00 és 10,00 között van. Előbbiek 3000, utóbbiak pedig havi 6000 dinárra jogosultak.

 

 

Szöveg és fotó: Paraczky László

Szerkesztette és közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs