Hírek

Szenttamas.rs

 

Fogadták az évfolyam diákjait

A szenttamási polgármesteri hivatalban öt helyi oktatási intézmény legjobb tanulója részesült elismerésben

Radivoj Debeljački, Szenttamás polgármestere tegnap fogadást rendezett a község legjobb diákjai számára. Ez alkalomból az évfolyam diákjai, Lazar Velicki, a turiai Petar Drapšin, Veljko Golub, a nádaljai Žarko Zrenjanin Uča, Uhács Letícia és Anđela Čalenić, a szenttamási Jovan Jovanović Zmaj és Teodora Jojkić, a helyi Vuk Karadžić Általános Iskolából, valamint Lazar Paroški és Dragana Jajić, a Svetozar Miletić Gimnázium és Közgazdasági Iskola két tanulója részesült önkormányzati elismerésben. Az oktatási intézmények legjobbjai értékes ajándékot, tabletot és könyvet kaptak.

A fogadáson a polgármester mellett a diákoknak gratulált még Kocsis Krisztián, a községi tanács oktatással megbízott tanácsosa is. Miután a diákok bemutatkoztak, és röviden elmondták további terveiket, az alkalmi ajándékok átadását megelőzően a polgármester elmondta, az idén negyedik éve, hogy az önkormányzat nyilvánosan is fogadja az oktatási intézmények legjobb diákjait és azok igazgatóit.

− Külön öröm számomra, hogy fogadhattam és elbeszélgettem a község legjobb diákjaival. Ez a nap minden évben az egyik legszebb napok közé tartozik, ugyanis lehetőségünk van meghallgatni azokat, akik az elmúlt iskolaévben a legjobban teljesítettek. Biztos vagyok abban, hogy a megszerzett tudást az itteni közösség javára fordítják, és hozzájárulnak ahhoz, hogy Szenttamáson jobb és szebb legyen az élet. Ambíciójuk a fiatalság velejárója, fontos, hogy továbbtanulásuk során megmutassák azt, hogy szorgalmasak, hogy szeretnének fejlődni és új ismereteket szerezni, és elvárjuk, hogy a jövőben is sikereket érjenek el − mondta Szenttamás polgármestere. Egyúttal köszönetet mondott az oktatási intézmények igazgatóinak és a tanároknak, akik folyamatosan dolgoznak azon, hogy a diákok az elvárásoknak megfelelő tudást kapjanak.

Az ajándékot és a biztató szavakat a diáktársak nevében Lazar Paroški köszönte meg, aki egyúttal elárulta, hogy tanulmányait szeptembertől az Egyesült Államokban, a New York-i Iona College magánfőiskolán folytatja.

− Köszönet az önkormányzatnak a fogadásért, a biztató szavakért és az ajándékokért. Örülünk, hogy megértésre és támogatásra találtak terveink, és bízunk abban, hogy a jövőben még szorosabban együttműködünk – mondta az évfolyam legjobb gimnazistája. Hozzátette, tanulmányai befejezése után hazajön, és itthon szeretne boldogulni.

 

P. L.

szenttamas.rs