Hírek

Szenttamás.rs

 

Igazolványt kaptak a háborús veteránok

A dokumentum különböző kezdvezményekre jogosítsa fel a volt hacosokat

Sanja Lakić munkaügyi, foglalkoztatási, veteránügyi és szociális ügyekért felelős miniszter-helyettes és Milena Alargić, a szenttamási képviselő-testület elnöke csütörtökön átadta az első személyre szóló igazolványokat a szenttamási civil háborús veteránoknak. Az eseményre az önkormányzat kistermében került sor.

A helyszínen elhangzott, az illetékes minisztérium Szenttamás községben az elmúlt év során csaknem 60 millió dinárt fizetett ki havi juttatás formájában az elesett harcosok és a háborús rokkant veteránok családjainak, akik bizonyos ellátásban részesülnek. Sanja Lakić miniszter-helyettes hangsúlyozta, hogy az igazolvány csak egy lépést jelent a veteránok mindennapi életminőségének javításában, a minisztérium pedig folyamatosan dolgozik az olyan programok kialakításán, amelyek összhangban vannak igényeikkel.

− Az utóbbi másfél évben a nyilvántartott veteránok száma 50 százalékkal nőtt, 25 ezerről 50 ezer főre emelkedett. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a most kiosztásra került igazolvány kedvezményeket biztosítson a regisztrált veteránok számára, vagyis azok, akik az önkormányzat közigazgatási hivatlában rendezték státusukat, számos jelentős kedvezményben részesüljenek, nem csak a község, hanem az egész ország területén. A kedvezmények többek között a gyógyszertárakban, a gyógyfürdőkben és egyéb helyeken valósíthatók meg. Mindez csupán egy lépés a veteránok mindennapi életének javításában, és továbbra az azon dolgozunk hogy segítsünk a volt harcosoknak és az igényeiknek megfelelő programokat hozzunk létre – mondta Lakić.

Milena Alargić, a jelenlévőkhöz intézett beszédében tiszteletét fejezte ki mindaz iránt, amit a harcosok tettek a hazájukért, amikor arra a legnagyobb szükség volt:

− A legnehezebb pillanatokban válaszoltak az állam felhívására és elmentek a háborúba, amiért a közösség hálával tartozik és én is köszönöm mondta a képviselő-testület elnöke.

Egyúttal rámutatott, hogy Sanja Lakić munkaügyi, foglalkoztatási, veteránügyi és szociális miniszterhelyettes jelenlétét az motiválta, hogy mindenért, ami történt személyes tiszteletet mutassanak minden egyes ember iránt.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Fotó: A. B.

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs