Hírek

Szenttamás.rs

 

1,69 millió dinárt kapott Szenttamás

Az Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben a kazánházat újítják fel

Januárban a Környezetvédelmi Minisztérium négy közbeszerzési pályázatot írt ki városok és települések környezetvédelmi projektjeihez. A pályázatok révén lehetőség volt a fűtőházak és közintézmények kazánházainak cseréjére, a háztartásokban lévő kályhák cseréjére, fásításra és parkosításra, valamint az illegális szemétlerakók felszámolására. A pályázatra az egész ország területéről 65 olyan sikeres projektum érkezett, amelyek célja a levegőminőség javítása.

Irena Vujović, környezetvédelmi miniszter az önkormányzatok képviselőivel pénteken délelőtt összesen 700 millió dinár értékű szerződést írt alá, amelyek a hőtelepeken, valamint az intézményekben lévő kazánok és a háztartásokban lévő kályhák cséréjére, valamint az illegális szeméttelepek felszámolására vonatkoznak.

− Ma olyan szerződéseket írtam alá, amelyek célja a levegő és a talaj minőségének javítása volt, és amelyekhez jelentős forrásokat sikerült biztosítani. Gratulálok azoknak a városoknak és önkormányzatoknak, amelyek idén minőségi projektekkel pályáztak, és sikerült kihasználniuk a lehetőséget, hogy a minisztérium támogatásával javítsanak közösségeikben a polgárok életminőségén. Fontos, hogy mindazok, akik kaptak eszközöket, a lehető legrövidebb időn belül nekilássanak a projektek megvalósításához – mondta Vujović.

A projektumok egyike Szenttamáson valósul meg. A határozat értelmében 1 millió 690 ezer dinárt biztosítottak az Öröm Iskoláskor Előtti Intézményben lévő kazánház cseréjére. Az erről szóló szerződést Biljana Bajić, az intézmény igazgatója írta alá.

– Idén is jelentős forrásokat különítettünk el az önkormányzatok környezetvédelmi projektumainak támogatására. A ma aláírt szerződésem alapján Verbászon, Szenttamáson, Ivanjicán, Valjevóban, Kraljevóban, Požarevacon, Vrnjačka Banján, Čačakon és számos más községben kicseréljük a kazánokat. Felkérem az érdeklődő önkormányzatokat, hogy készítsenek projekteket, ugyanis a fennmaradt források elosztására újabb pályázatot írunk ki. Az illetékes minisztérium mindig örömmel támogatja azokat a projekteket, amelyek célja a lakosság levegő- és életminőségének javítása – mondta Vujović.

 

 

Szöveg: Paraczky László

Fotó: G. D.

Közzétette: Németh Dezső

szenttamas.rs